NIEUWSBluesound

Bluesound lanceert Powernode 2i en voegt hdmi-poort toe

Bluesound heeft de Powernode 2 herzien en voorzien van een hdmi-poort. De hdmi-poort ondersteunt ARC en eArc en de nieuwe Powernode 2i zou dus heel goed met een televisie gebruikt kunnen worden. Naar verwachting kan het nieuwe apparaat in de loop van oktober worden geleverd.

Bluesound Powernode 2i

“De versterker opnieuw uitgevonden: de Powernode 2i is de streaming-versterker die verschillende traditionele componenten samenvoegt tot een wereld van hifi-streaming. Moeiteloos de eigen keuze aan luidsprekers aansturen met dezelfde zero-distortion audiosignatuur waar Bluesound om bekend staat, de Powernode 2i brengt favoriete nummers naar een nieuw niveau. Toestemming om het hoger te zetten verleend,” aldus de wervende tekst op de website van Bluesound.

De versterkerschakelingen zijn ontworpen en gebouwd door zusterbedrijf NAD. De HybridDigital versterker en DA-conversie technologie zorgen voor foutloos afspelen met precisie en helderheid. De Powernode 2i kan twee keer 60 Watt leveren bij een luidsprekerimpedantie van acht Ohm. Het apparaat is voorzien van en subwoofer uitgang, twee combo Toslink (optisch)/3,5 mm jackplug-ingangen, een usb-ingang en een hdmi-ingang. Alle gangbare codecs en streamingdiensten worden ondersteund.

 

De Bluesound Powernode 2i is, net als zijn voorganger, leverbaar in het wit en in het zwart. Ondanks dat deze 'Gen 2i' versie van de Powernode er hetzelfde uitziet als zijn voorganger, heeft de fabrikant onder de motorkap wijzigingen aangebracht. Nieuw is de ondersteuning van bluetooth (4,2 met aptX HD) en Apple’s AirPlay 2.

Bluesound Gen 2i is verder voorzien van voice control en is zowel Dolby als ROON gecertificeerd. De Gen 2i producten van Bluesound zijn bovendien bij uitstek geschikt voor custom install toepassingen.

Het apparaat is 70 x 220 x 190 millimeter groot en weegt 1,72 kilogram.

Bluesound Powernode 2i: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de Powernode 2i leverbaar zal zijn, maar de importeur heeft ons laten weten dat hij waarschijnlijk in de loop van oktober in de winkel komt te liggen. De adviesprijs is 899 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE