NIEUWSAmazon

Amazon Music HD: dienst met 50 miljoen lossless liedjes


Rob Nijman | 17 september 2019 | Amazon

Amazon heeft een nieuwe versie van streamingdienst Amazon Music gelanceerd, waarin de volledige muziekbibliotheek van zo'n 50 miljoen nummers beschikbaar is in High Definition (HD) en een deel bovendien ook in Ultra HD. De muziekdienst heet Amazon Music HD.

Amazon Music HD

High Definition definieert de retail- en techgigant als lossless audio tot 850 kbps in 16-bit/44.1kHz (cd-kwaliteit), beschikbaar voor de volledige catalogus van 50 miljoen nummers. Ultra HD gaat tot 3730 kbps en 24-bit/192kHz en telt enkele miljoenen liedjes. Amazon Music HD levert HD-audio in FLAC.

Amazon Music HD komt vooralsnog alleen uit in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan, waar je moet rekenen op 14,99 dollar voor een maandabonnement (of 12,99 voor Amazon Prime-leden), een prijs duidelijk lager dan de twee tientjes voor Tidal Hifi, waar HD beschikbaar is in MQA. Het is nog niet bekend wanneer Nederland volgt. Amazon had eerder onder de naam Amazon Music Unlimited al een streamingdienst waarbij audio in de standaardkwaliteit (320 kbps) te beluisteren is. Amazon Music Unlimited verscheen in het najaar van 2016 op de Amerikaanse thuismarkt en kwam een jaar later naar Nederland.

EDITORS' CHOICE