NIEUWS

Amazon Music Unlimited is nu ook beschikbaar in Nederland

Vandaag lanceert Amazon Music Unlimited in Nederland en 27 andere landen over de hele wereld. Hiermee krijg de luisteraar toegang tot de on-demand streamingservice van Amazon, met meer dan 40 miljoen nummers, duizenden afspeellijsten en gepersonaliseerde zenders samengesteld door Amazon Music-experts. De Amazon Music-app is beschikbaar voor iOS, Android, PC, Fire TV en via elke webbrowser op www.amazonmusic.com.

Amazon Music: streamingdienst breidt fors uit

"Muziek verbindt mensen en met Amazon Music Unlimited hebben luisteraars toegang tot een ongelooflijke muziekbibliotheek”, aldus Steve Boom van Amazon Music. "Deze aankondiging is een belangrijk moment voor Amazon Music Unlimited en onze internationale klanten, omdat we op deze manier steeds meer muziekfans over de hele wereld een geheel nieuwe manier bieden om vakkundig samengestelde afspeellijsten en nummers van hun favoriete artiesten te beluisteren."

De streamingdienst is in oktober 2016 in de VS gelanceerd en is daarna uitgerold naar onder andere Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Japan. Afgezien van Nederland zijn er nog eens 27 landen bijgekomen. Vermoedelijk zal deze lijst binnen afzienbare tijd weer worden uitgebreid.

We konden op www.amazonmusic.com geen technische informatie vinden. Welke resolutie wordt de muziek aangeboden? Is er wellicht nog keus? Amazon zegt er niets over. Vermoedelijk krijgt de luisteraar dan ook mp3-kwaliteit want als het anders was geweest had Amazon daar vast wel iets over gezegd.

Amazon Music: prijs en andere informatie

Amazon Music Unlimited heeft in Nederland twee verschillende abonnementen. Het Individual Plan, één account voor alle apparaten voor net geen tien euro per maand. Daarnaast is er het Family Plan, met alle voordelen van het Individual plan voor de hele familie (tot 6 personen) voor net geen vijftien euro per maand. Wie meer wil weten kan kijken op www.amazonmusic.com.


EDITORS' CHOICE