Bowers & Wilkins breidt de Formation Serie uit met de Formation Flex

De Britse luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins breidt vandaag het nieuwe draadloze Formation platform uit met de introductie van de Formation Flex, een compacte draadloze luidspreker met geluid van de allerhoogste kwaliteit in een draadloze speaker. Dankzij meer dan 50 jaar ervaring bij Bowers & Wilkins kunnen gebruikers volgens de fabrikant nu ook draadloos hifi-geluid verwachten. Door de audio engineering van Bowers & Wilkins en de Formation Wireless Technology brengen de Formation producten de puurste vorm van geluid, aldus B&W.

Bowers & Wilkins Formation Flex

De Formation Flex van Bowers & Wilkins (B&W) biedt dezelfde tweetertechnologie als de bekroonde luidsprekers uit de 600-serie, zodat de consument dezelfde heldere geluidskwaliteit krijgt als met gebruik van de passieve luidsprekers. Formation Flex is door zijn ontwerp zeer flexibel en kan als een losse luidspreker worden gebruikt of gekoppeld met een tweede Formation Flex voor een indrukwekkende stereo beleving. Combineer de Formation Flex met andere Formation-luidsprekers voor een home-audiosysteem of met de Formation Bar voor een meeslepende 5.1-surround ervaring. Formation Flex  voldoet aan de veeleisende hifi-normen van Bowers & Wilkins en blijft tegelijkertijd de normen voor draadloos geluid binnen de industrie herdefiniëren, aldus de wervende tekst van het persbreciht van B&W.

“De Formation Flex is met onze gestroomlijnde gebruikersinterface ongelofelijk snel en eenvoudig in te stellen. Binnen een paar minuten is hij ingesteld en kan je muziek afspelen,” zo stelt Greg Lee, CEO van B&W. “We introduceren een modern ontwerp van wereldklasse – een product met een ontwerp dat een superieure akoestiek levert, maar welke perfect in uw interieur past en een statement maakt. Eén van de belangrijkste kenmerken van de Formation Flex is de schaalbaarheid voor het gehele huis; met extra Formation-producten die we afgelopen voorjaar hebben geïntroduceerd kan de consument het systeem door het hele huis uitbreiden.”

Dit is te danken aan de exclusieve Formation Wireless Technology, een gepatenteerd systeem van B&W voor een draadloze verbinding met de kwaliteit van een bedraad systeem. Deze techniek heeft de volgende kenmerken.

  • Gepatenteerd mesh-netwerk: Formation heeft geen invloed op de internetverbinding in huis. Het gepatenteerde mesh-netwerk maakt in elke kamer draadloos geluid mogelijk en brengt de streamingkwaliteit en luidsprekersynchronisatie naar een hoger niveau.
  • Geperfectioneerde luidsprekersynchronisatie: de luidsprekers hebben slechts één microseconde nodig om te synchroniseren, waardoor een perfecte harmonie wordt gecreëerd tussen beide luidsprekers, vergelijkbaar met een bekabeld systeem.
  • Audioresolutie van 24-bit/96 kHz: streamen met hoge resolutie voor een voller en rijker geluid zonder dat er informatie verloren gaat.

Daarnaast bevat B&W Formation meer dan 50 jaar akoestische performance-technologie. Ervaar hifi-geluid zoals geen enkel ander draadloos systeem.

  • Ontkoppelde dubbele dome-tweeter, de tweetertechnologie is afgeleid van de 600-serie en zorgt voor een breed en indrukwekkend geluidsbeeld.
  • Engineering van topkwaliteit – ontworpen en afgesteld door dezelfde engineers van Bowers & Wilkins die de legendarische 800 Series Diamond hebben ontwikkeld.
  • Dynamic EQ – door de prestaties van het systeem in real-time te optimaliseren, kan een hoger prestatieniveau met minder vervorming worden bereikt dan met andere draadloze luidsprekers.

B&W Formation Flex: prijs en leveringsinformatie

 Naar verwachting komt de nieuwe Formation Flex van B&W in de loop van de tweede helft van deze maand in de winkel te liggen voor een adviesprijs van 449 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE