NIEUWSOnkyo

Onkyo TX-8390: krachtige stereo-receiver met streamingfunties

Het Japanse audiomerk Onkyo heeft de TX-8390 aangekondigd. De nieuwe TX-8390, die straks verkrijgbaar zal zijn in een zwarte en zilverkleurige uitvoering, is een krachtige tweekanaals receiver die naast analoge en digitale ingangen ook allerlei streaming-functionaliteit aan boord heeft. Voorts is het apparaat voorzien van zes hdmi-ingangen. “Premium audio-videofuncties met een hifi-focus,” zo luidt de aanprijzing van Onkyo in het persbericht. De TX-8390 zal leverbaar zijn vanaf november 2019. 

Onkyo TX-8390 Network Stereo Receiver

De nieuwe Onkyo TX-8390 mikt zo te zien op gebruikers die een krachtige stereo-receiver willen verbinden met een televisie. Niet iedereen wil immers een meerkanaals opstelling met de bijkomende hoeveelheid luidsprekers. Het nieuwe apparaat heeft een overvloedige hoeveelheid aansluitingen: vier gewone cinch-lijningangen, een draaitafelingang, één coaxiale digitale ingang, twee optische ingangen en zes hdmi-ingangen. Ook een pre-out aansluiting (cinch) is aanwezig ter aansturing van een externe eindversterker die zich bijvoorbeeld in een tweede zone bevindt. Alle gangbare codecs op video en audiogebied worden ondersteund. De gebruiker kan twee paar luidsprekers aansluiten.

Het vermogen is volgens de fabrikant 180 Watt per kanaal bij een luidsprekerimpedantie van zes Ohm (1 kHz / 1% THD, twee kanalen aangestuurd). De behuizing is naar eigen zeggen robuust uitgevoerd met onder andere een frontplaat van vijf millimeter dik. De zware voedingstransformator wordt bijgestaan door afvlakcondensatoren van 10.000 μF. De Quad-core SoC ondersteunt een multi-technologie audioplatform via 802.11ac 2x2 MIMO Wi-Fi inclusief Chromecast ingebouwd, AirPlay 2 en DTS Play-Fi.

De ontvanger is “Works with Sonos” en “Works with Alexa”-gecertificeerd en kan worden bediend via spraak met behulp van Siri, Google Assistant en in de toekomst ook met Alexa-apparaten. Populaire muziekstreamingservices worden natuurlijk ondersteund. Bluetooth-technologie, de draaitafelingang en weergave van hi-res audio inclusief MQA breiden de entertainmentmogelijkheden nog verder uit.

Onkyo TX-8390 Network Stereo Receiver: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de TX-8390 vanaf november 2019 in de winkel liggen. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland, maar, ter indicatie, in Groot-Brittannië is de verkoopprijs bepaald op 799 Britse ponden.

MERK

EDITORS' CHOICE