B&O Beosound Stage: de allereerste soundbar van het bedrijf

Het Deense Bang & Olufsen kondigt de Beosound Stage aan, de eerste soundbar die volgens het bedrijf toelaat om de kenmerkende rijke en krachtige Bang & Olufsen ‘sound’ aan elk televisietoestel te koppelen. De Beosound Stage zorgt voor een diepe en krachtige sound vanuit één speaker waarmee je een echte bioscoopsfeer creëert in huis. De Beosound Stage is ontworpen in samenwerking met het Deense bureau NORM Architecten. Het elegante en naadloze frame van de soundbar bestaat in natuurlijk aluminium, een bronzen tint of gerookt eik. De Beosound Stage is later dit najaar verkrijgbaar.

B&O Beosound Stage

Het in Denemarken gevestigde audio- en lifestylebedrijf Bang & Olufsen heeft vandaag zijn allereerste soundbar gelanceerd. Volgens het bedrijf wordt een simpel en minimalistisch uiterlijk gecombineerd met een diepe en rijke klank. Het Deense NORM Architecten heeft meegewerkt aan het menselijk maken van techniek, aldus het persbericht van de fabrikant.

Rondom de soundbar loopt een frame met daarin verwerkt een aantal aanraaktoetsen. Een spleet van twee millimeter tussen het frame en het beschermende doek roept de illusie op dat de luidspreker in het frame zweeft. De alumninium versie van het frame is gemaakt van één naadloos stuk. De gerookte eikenhout versie is gemaakt van stukken eikenhout die met zwaluwstaartverbindingen aan elkaar zijn gezet, zodat ook in dat geval geen naden zichtbaar zijn. Met de aanraakknoppen kan de Beosound Stage worden afgesteld en kan een luistermodus worden gekozen.

De Beosound Stage heeft elf drivers aan boord die ieder afzonderlijk worden aangedreven door een versterker van 50 Watt. Het geheel is geconfigureerd als een driekanaals weergever, die overigens ook gebruik maakt van DSP. In totaal zijn vier woofers geplaatst met een diameter van vier inch. Het middenkanaal komt voor rekening van een tweetal middentoners van anderhalve inch en een driekwart inchtweeter. Het linker en rechterkanaal ten slotte hebben ieder een anderhalf inch grote middentoner en een driekwart inch tweeter die onder een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar zijn gemonteerd ter creatie van 3D-effect. De Beosound Stage ondersteunt Dolby Atmos 3D Sound.

Afgezien van gebruik voor de weergave van tv-geluid kan de Beosound Stage ook gebruikt worden voor het weergeven van de gangbare streamingdiensten. Chromecast, Apple’s AirPlay2 en bluetooth-coonectiviteit worden ook ondersteund.

B&O Beosound Stage: prijs en leveringsinformatie

In de loop van de herfst komt de Beosound Stage in de winkel te liggen. De aluminium en bronzen versies kosten 1.500 euro. De gerookte eiken uitvoering gaat voor 2.250 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE