NIEUWSDenon

Denon introduceert PMA-150H netwerkgebaseerde geïntegreerde versterker

Rob Nijman | 03 september 2019 | Fotografie Fabrikant | Denon

De gloednieuwe Denon PMA-150H is een digitale versterker voor weergave van digitale en analoge bronnen. Leuke primeur: het embargo van deze productintroductie is er pas nèt vanaf, maar inmiddels lees je via deze link onze review al. We stellen de Denon PMA-150H hier eerst nog even aan je voor.

Denon PMA-150H netwerkversterker

De compacte PMA-150H biedt eenvoudige aansluitmogelijkheden voor alle populaire digitale en analoge bronnen, is voorzien van een USB-DAC, FM/DAB+ radiotuner en biedt afspeelmogelijkheden via wifi, Bluetooth, Apple AirPlay 2, Spotify Connect en meer dankzij de HEOS multiroom-technologie. Dankzij Denons Advanced AL32 Processing Plus analoge weergavetechnologie en de Direct Digital Feedback Amplification (DDFA) is deze versterker ook geschikt voor designliefhebbers die hun luisterervaring naar een hoger niveau willen tillen.

De versterker beschikt over een krachtig uitgangsvermogen en ondersteunt vloerspeakers van zowel 4- als 8-ohm. De PMA-150H is uitgerust met een speciaal circuit voor de hoofdtelefoonversterker, dat zich kenmerkt door een operationele high-speed breedbandversterker met lage vervorming die is gekoppeld aan een volledig afzonderlijke laatste uitgangsfase. De PMA-150H is voorzien van een verstelbare impedantieregeling voor hoofdtelefoons, met drie instellingen voor lage, gemiddelde en hoge impedantiemodellen. Dat moet de versterker compatibel maken met een breed scala aan hoofdtelefoons. De hoofdtelefoonaansluiting heeft een 6,3 mm-connector en is daarmee geschikt voor hoofdtelefoons in het professionele en premiumsegment.

Audio met hoge resolutie

De PMA-150H is compatibel met digitale audiobestanden met hoge resolutie, zoals ALAC, FLAC en WAV lossless bestanden van maximaal 192 kHz/24-bits, evenals DSD 2,8MHz en 5,6MHz muziekbestanden (het audiofiele formaat van SACD). Gebruikers kunnen genieten van compatibiliteit met audio in hoge resolutie, evenals digitale invoer en een hoogwaardige USB-DAC met PCM 384 kHz/32bits en de mogelijkheid om DSD-bestanden af te spelen.

De PMA-150H is voorzien van een FM/DAB+-radiotuner, twee analoge RCA-ingangen, twee optische ingangen, één digitale coaxiale ingang en USB-A en B-ingangen. De USB-A-ingang ondersteunt USB-sticks met bestanden in WMA-, MP3-, AAC-, WAV-/FLAC-/ALAC- 192/24 en DSD-formaat (maximaal 5,6MHz). Via de USB-B-ingang is uitvoer in hoge resolutie ook mogelijk vanaf een pc voor PCM-signalen tot 384 kHz/32bits en DSD tot 11,2MHz. Bovendien kunnen cd-spelers, platenspelers, tv's en andere apparaten eenvoudig worden aangesloten.

Via HEOS kun je aan de slag met Amazon Music, Spotify, TIDAL, TuneIn Internet Radio, SoundCloud, Napster, Deezer of lokale muziekbibliotheken. Via Bluetooth op de PMA-150H heb je bovendien direct toegang tot muziek op iedere smartdevice. Gebruik AirPlay 2 om muziek draadloos naar de PMA-150H te streamen of koppel aan andere compatibele luidsprekers om je muziek overal in huis af te spelen. Dankzij HEOS kun je in iedere ruimte van je muziek genieten en overal in huis een draadloze audio-ervaring creëren met behulp van HEOS multiroom-speakers, -soundbars, -systemen en/of -receivers. 

De Denon PMA-150H komt nog deze maand op de markt voor 1199 euro. Onze review lees je hier!

MERK

EDITORS' CHOICE