NIEUWSDynaudio

Reeks nieuwe Dynaudio Custom Install-luidsprekers

Rob Nijman | 30 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant | Dynaudio

Tijdens de CEDIA in Denver, Colorado komende maand zal Dynaudio een nieuwe serie luidsprekers voor wand- en plafondmontage, plus twee nieuwe Outdoor-luidsprekers presenteren. Het merk onthult er onder meer de Performance-serie - een gloednieuwe high-end serie inbouwluidsprekers met geringe inbouwdiepte, bestaande uit in-ceiling en in-wall luidsprekers - plus een speciale brandwerende back-box en twee nieuwe buitenluidsprekers.

Al deze producten maken gebruik van dezelfde technologieën en ondergaan eenzelfde afstemming als de thuis-, professionele- en in-car luidsprekersystemen van het merk.

Dynaudio Custom Performance-serie

De nieuwe Performance-serie vormt het startpunt voor de  Dynaudio Custom-Install series. Performance is ontworpen voor het luisteren naar hoogwaardige muziekweergave in distributed-audio systemen zoals die bijvoorbeeld in board rooms, winkels of showrooms worden ingebouwd.

Met Performance-luidsprekers hoeft er geen keuze meer gemaakt te worden tussen diepe- of juist ondiepe versies inbouwluidsprekers voor wand- of plafondmontage: alle modellen worden eenvoudig op één vaste, beperkte diepte gehouden. En dat betekent dat er geen compromissen gemaakt hoeven te worden tussen audioprestaties en de ruimte waarin de luidsprekers moet passen.

De rechthoekige inbouwluidsprekers hebben een ontwerp uit één stuk en zijn eenvoudig te monteren. Ze worden op hun plaats gehouden door klemmen die de wand vastgrijpen. Het monteren van de ronde plafondluidsprekers is al net zo gemakkelijk. Het is een kwestie van het frame monteren en vervolgens de luidsprekerunit erin draaien om deze op z’n plaats te vergrendelen – er is zelfs geen gereedschap voor nodig.

Dynaudio Performance-serie

 • P4-W65 inbouwluidspreker (28 mm soft-dome tweeter, 6,5 inch MSP-woofer)
 • P4-W80 inbouwluidspreker (28 mm soft-dome tweeter, 8 inch MSP-woofer)
 • P4-C65 plafondluidspreker (28 mm soft-dome tweeter, 6,5 inch MSP-woofer)
 • P4-DVC65 plafondluidspreker (twee 28 mm soft-dome tweeters, 6,5 inch MSP-woofer)
 • P4-C80 plafondluidspreker (28 mm soft-dome tweeter, 8 inch MSP-woofer)
 • P4-LCR50 LCR-luidspreker in de muur (28 mm soft-dome tweeter, twee 5 inch woofers)

Er is ook een bijbehorende, ondiepe en bovendien brandwerende metalen Back-box ontwikkeld. Deze zit boordevol Morgan Superwool om zodoende een ​​uur bescherming te bieden tegen brand.

Prijs en beschikbaarheid:

De Dynaudio Performance serie is vanaf heden leverbaar.

 • P4-W65: €349
 • P4-W80: €429
 • P4-C65: €349
 • P4-DVC65: €399
 • P4-C80: €429
 • P4-LCR50: €399

Dynaudio Custom Outdoor

Dynaudio heeft ook twee buitenluidsprekers aangekondigd: de OW-6 (met een 28 mm softdome tweeter en een 6,5 inch woofer) en de OW-8 (met een 28 mm tweeter en een 8 inch woofer). Beide zijn verkrijgbaar in zwart of wit en hebben een scharnierende beugel voor eenvoudige montage.

Beide kunnen als een paar passieve 8Ω-luidsprekers worden aangesloten op een gewone versterker, maar bijvoorbeeld ook in serie geschakeld worden op een 70V / 100V-systeem. De keuze tussen beide wordt met behulp van een schakelaar aan de achterzijde van de luidspreker bepaald; een ideale functie voor buitenruimtes of commerciële toepassingen, waarbij meerdere luidsprekers een consistent geluidsniveau over een groter gebied moeten kunnen bewerkstelligen.

De OW-6 en OW-8 zijn bovendien beide IP65-geclassificeerd (wat betekent dat ze haast alle weersomstandigheden - behalve bijvoorbeeld een hogedrukreiniger - kunnen weerstaan ​) en kunnen werken bij temperaturen tussen -33° en +40° Celcius.

Peter Gibb, Business Development Manager, Europa (CI), over de nieuwe Dynaudio CI-producten: "We willen het installateurs zo gemakkelijk mogelijk maken om hun werk te doen. Daarom hebben we ons hele Custom-assortiment supereenvoudig gespecificeerd en het installeren zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Maar bovenal willen we een ongelooflijke geluidskwaliteit bieden om zoveel mogelijk van muziek en films te kunnen genieten. Deze nieuwe producten maken het werk van custom-installers makkelijker.”

Prijs en beschikbaarheid:

De Dynaudio Outdoor serie is vanaf heden leverbaar.

 • OW-6: €799
 • OW-8: €999

MERK

EDITORS' CHOICE