NIEUWSSennheiser

Sennheiser IE 80 S BT: draadloze in-ear hoofdtelefoon afgeleid van IE 80 S

Het Duitse audiobedrijf Sennheiser heeft een nieuw draadloos in-ear model hoofdtelefoon aan zijn assortiment toegevoegd. De nieuwe IE 80 S BT is feitelijk een draadloze versie van het model IE 80 S. De nieuwe IE 80 S BT kan naar keuze draadloos of met een kabel gebruikt worden. Dat is handig als de accu leeg zou zijn. 

Sennheiser IE 80 S BT: draadloos of bedraad te gebruiken

Circa twee jaar geleden heeft Sennheiser de IE 80 S uitgebracht. Deze in-ear hoofdtelefoon is nog steeds onderdeel van het assortiment van het Duitse audiobedrijf en wisselt voor 349 euro van eigenaar. De Duitsers hebben nu een draadloze versie van de IE 80 S uitgebracht genaamd IE 80 S BT. De IE 80 S BT wisselt voor 499 euro van eigenaar.

Zoals de toevoeging “BT” al verraadt, heeft de nieuwe IE 80 S BT bluetooth-connectiviteit aan boord (versie 5.0). De elektronica en de accu bevinden zich in de nekband. Met de Smart Control-app en de vijfbands equalizer kan de klank aan de voorkeur van de gebruiker worden aangepast. Met één druk op de knop kunnen virtuele assistenten zoals Siri en Google Assistant worden benaderd.

“De IE 80 S BT-oortelefoons zijn zorgvuldig vervaardigd volgens de meest veeleisende normen,” aldus een woordvoerder van Sennheiser. “Ze voldoen niet alleen aan de strenge criteria van Sennheiser voor een high-end audioproduct en komen overeen met de uitzonderlijke prestaties van hun bedrade voorganger, maar bieden ook een echte draadloze optie voor verfijnde audiofielen die geen concessies willen doen aan de geluidskwaliteit.”

De Sennheiser IE 80 S BT ondersteunt de gangbare codecs, waaronder LHDC en aptX HD, zodat luisteraars kunnen genieten van een geluidskwaliteit die de kwaliteit van een bekabelde verbinding benadert. LHDC (Low Latency High Def Codec) is een low latency / high-definition audiocodec gepromoot door Savitech en de HWA Alliance. In vergelijking met het Bluetooth SBC-audioformaat, heeft LHDC een meer dan drie keer zo grote bandbreedte, waarbij de bedrijven beweren dat 24-bits / 96 kHz audio mogelijk is met 900 kbps via Bluetooth.

De nieuwe Sennheiser IE 80 S BT maakt gebruik van een topklasse AKM DAC en 10 millimeter drivers uitgerust met neodymium magneten, samen met hoogwaardige microfoons met ruisonderdrukkingstechnologie voor een duidelijke spraakopname voor ongestoorde telefoongesprekken en communicatie met stemassistenten. De IE 80S BT is afgestemd om de evenwichtige geluidskarakteristiek van de tophoofdtelefoons van Sennheiser te leveren. De luisterervaring kan echter nog steeds worden aangepast aan de smaak, hetzij door het bas-aanpassingstool te gebruiken om de bas op de oortelefoon rechtstreeks te versterken, of door de Sennheiser Smart Control-app te gebruiken die een intuïtieve vijfbands equalizer biedt.

De nekband van de Sennheiser IE 80 S BT bevat een robuuste Bluetooth 5-radiomodule met BLE, een Klasse 1-ontwerp, voor ontvangst op lange afstand van de audiobron. De nekband kan worden losgemaakt, zodat de hoofdtelefoon kan worden gebruikt met een optioneel leverbare kabel wanneer luisteren via een kabel gewenst is. De opgegeven accucapaciteit bedraagt zes uur.

De nieuwe IE 80 S BT is per direct te koop voor 499 euro.

EDITORS' CHOICE