(Gesponsord artikel)NIEUWSMartin Logan

Martin Logan Motion 40i: nu te beluisteren

Luidsprekerbouwer Martin Logan heeft afgelopen jaar zijn Motion-productlijn herzien en een opfrisbeurt gegeven. De tweekanaals muziekliefhebber maar ook de fan van meerkanaals thuisbiosgeweld worden door de Amerikaanse fabrikant aangesproken met deze nieuwe generatie, de Motion "i"-lijn. Alle modellen zijn voorzien van de Martin Logan kenmerkende Folded Motion tweeter, maar er is ook heel wat verbeterd zoals je al in onze 5-sterren-review van de Motion 40i kunt lezen. Importeur Look & Listen is zo trots op die beoordeling, dat je de nieuwe serie in de Maand van de HIFI bij heel wat dealers in Nederland luisterklaar opgesteld vindt, uiteraard met een focus op de 40i. Je leest er in dit bericht meer over.

Martin Logan Motion i: voor muziek en thuisbioscoop

De in de VS gevestigde luidsprekerbouwer Martin Logan heeft zijn Motion-productlijn een update gegeven. De Motion i-productlijn bestaat uit twee tweeweg monitormodellen genaamd 15i en 35XTi, twee drieweg centerluidsprekers genaamd 30i en 50XTi en drie drieweg vloerstaanders genaamd 20i, 40i en 60XTi. Lees ook onze recensie over de Martin Logan 40, de voorganger van de 40i, en natuurlijk de eerdergenoemde 5-sterren-review van zijn opvolger.

De nieuwe Motion-luidsprekers hebben hetzelfde prestatieniveau en DNA maar hebben een stijlvol nieuw ontwerp. De Folded Motion tweeters zijn natuurlijk gebleven.

Martin Logan Motion i: drivers en kast

De gevouwen tweeter (Folded Motion) biedt de nauwkeurigheid en delicatesse van een elektrostatisch paneel maar dan in een compacte driver. De tweeters hebben een lichtgewicht, dunne-film transducerontwerp, dat in een accordeonachtige structuur is gevouwen om het oppervlak te vergroten. Op deze wijze heeft de Folded Motion tweeter een membraanoppervlak met acht tot tien keer meer oppervlak dan een typische dome tweeter.

Het resultaat van de combinatie van licht en groot produceert hogere niveaus van nauwkeurigheid, meer uitgebreide bandbreedte en hogere outputmogelijkheden.

De middentoners en woofers hebben een conus van aluminium. De op maat gemaakte aluminium conussen zijn stijf en licht van gewicht met krachtige magneetstructuren. Ze leveren een enorme excursie en geluidsuitvoer en maximaliseren het vermogen om energie te verwerken Het nieuwe ontwerp kan ook zeer kleine details reproduceren, zonder een vleugje kleur, aldus de fabrikant. Een nieuw concaaf ontwerp vergroot de sterkte en stijfheid van de kegel terwijl de opbreekmodi worden verminderd.

De cross-overfilters worden met de hand gebouwd en zijn vernoemd naar Vojtko, de belangrijkste audiotechnoloog van Martin Logan. Een ongecompliceerde topologie voorzien van hoogwaardige polypropyleen en low-DF elektrolytische condensatoren en op maat gewikkelde smoorspoelen, in combinatie met pragmatische, real-world voicing leveren een realistische weergave in elke luisterruimte.


De nieuwe generatie is inmiddels bij de dealer te vinden. De koper kan kiezen uit de kleuren mat wit, rood walnoot of glanzend zwart. Onderstaande verkooppunten hebben de Motion i-modellen luisterklaar opgesteld. We adviseren je om de ons uitstekend bevallen Motion 40i of een van zijn veelzijdige broers eens te gaan beleven.

De Martin Logan Motion i beluister je bij: 

Hans Audio, Hoorn
HOBO hifi, Amersfoort
HOBO hifi, Apeldoorn
HOBO hifi, Arnhem
HOBO hifi, Den Bosch
HOBO hifi, Den Haag
Multifoon, Rotterdam
Sound Gallery, Groningen
Van Duppen Audio, Venlo
Van Ingen Hifi, Heemskerk


MERK

EDITORS' CHOICE