NIEUWSTeufel

Onkyo’s TX-NR696 en TX-RZ840 in Teufel’s portfolio

Met de nieuwe modellen TX-NR696 en TX-RZ840 doet de jongste generatie van AV-receivers van het Japanse Onkyo intrede in het assortiment van de Duitse luidsprekerbouwer Teufel. In samenwerking met Onkyo biedt Teufel al sinds 2017 totaalpakketten voor thuisbioscoopomgevingen aan. Beide versterkers combineren Dolby Atmos-technologie met uitgebreide streaming-functionaliteit. De AV-receivers zijn onderdeel van een compleet pakket met luidsprekers, van Teufel.

Onkyo via Teufel: feiten in vogelvlucht

  • Twee nieuwe AV-netwerkontvangers van Onkyo per direct verkrijgbaar
  • Optimale prestaties voor meerkanaals configuraties (tot 9 kanalen)
  • Dolby Atmos, DTS:X, Dolby TrueHD, DTS-HD master audio en THX
  • Uitgebreide mogelijkheden voor streaming via wifi en bluetooth met onder meer Spotify Connect, Apple Airplay, Google Chromecast en Amazon Music
  • 4K- en HDR-ondersteuning (Dolby Vision, HDR 10 en HLG)
  • Beide ontvangers bieden zeven HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen
  • Automatisch kalibratiesysteem voor optimaal geluid in elke kamer
  • Bundels met Teufel-luidsprekers, ontvangers van Onkyo en alle benodigde bekabeling tegen een speciale prijs: uitpakken, aansluiten en van optimaal thuisbioscoopgeluid genieten

Teufel en Onkyo: een ideale combinatie

“Audio voor thuisbioscoopomgevingen is al jarenlang ons sterke punt”, zegt Sascha Mallah, de directeur van Lautsprecher Teufel. “Er is een krachtig presterende AV-receiver nodig om ervoor te zorgen dat onze luidsprekers volledig tot hun recht komen. De samenwerking met Onkyo verloopt uitstekend. Onze producten passen perfect bij elkaar. Het doet ons een genoegen om onze fans aantrekkelijke complete thuisbioscoopbundels aan te kunnen bieden.”

Onkyo TX-NR696 en TX-RZ840: keuze tussen zeven of negen kanalen

Beide nieuwe AV-ontvangers van Onkyo overtuigen door hun prestatievermogen en uitgebreide toebehoren. De TX-NR696 biedt zeven kanalen, en de TX-RZ840 zelfs negen. Op beide modellen kunnen twee subwoofers worden aangesloten. Wie over een klassiek 5.1-systeem wil beschikken (oftewel vijf satellietluidsprekers en een subwoofer), heeft bij de TX-NR696 nog twee kanalen over. Geheel in aansluiting op het motto ‘je kunt er beter mee verlegen zitten dan om verlegen zitten’ zijn deze kanalen flexibel inzetbaar. Zo kan het thuisbioscoopsysteem bijvoorbeeld worden uitgebreid tot een 5.1.2-systeem. Dit is mogelijk met twee extra satellietluidsprekers op kanaal 7.1 of met twee Atmos-luidsprekers zoals Teufel Reflekt. De grote broer TX-RZ840 biedt zelfs ondersteuning voor een thuisbioscoopsysteem met negen kanalen, bijvoorbeeld 5.1.4 of 7.1.2.

Onkyo TX-NR696 en TX-RZ840: eenvoudige bekabeling, krachtig geluid en 4K HDR-ondersteuning

De AV-receivers TX-NR696 en TX-RZ840 van Onkyo bieden elk zeven HDMI-ingangen. Hierlangs kan zelfs de meest uitgebreide verzameling van audio/video-players worden aangesloten. Dankzij de aanwezigheid van twee HDMI-uitgangen kunnen de televisie en beamer gelijktijdig worden gebruikt. De receivers bieden ondersteuning voor alle gangbare coderingen voor meerkanaals Dolby- en DTS-geluid, inclusief de high resolution-formaten Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio en de 3D-formaten Dolby Atmos en DTS:X. Bij beide ontvangers wordt een microfoon meegeleverd die een precieze automatische kalibratie van alle luidsprekers mogelijk maakt. De ondersteuning voor 4K HDR is al net zo uitgebreid. Of de televisie of beamer nu met Dolby Vision, HDR 10 of HLG werkt, de receivers van Onkyo kunnen met alle drie HDR-formaten overweg.

Onkyo via Teufel: prijzen en leveringsinformatie

De Onkyo TX-NR696 en TX-RZ840 zijn beide in een zwarte en zilverkleurige uitvoering verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl. Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van klanten biedt Teufel aantrekkelijke bundels aan. Een goed voorbeeld hiervan is de 5.1.2-set ‘Ultima 40 Surround AVR voor Dolby Atmos’. Deze omvat Ultima 40 Surround, Reflekt, Onkyo TX-NR696 en luidspreker- en subwooferkabels en is verkrijgbaar voor 1.899,99 euro. Teufel bewijst dat een groot thuisbioscoopsysteem geen vermogen hoeft te kosten met de 5.2.4-set ‘System 6 THX AVR voor Dolby Atmos’. Deze bundel wordt aangeboden voor 3.499,99 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE