VC-E en VC-S2 Alu: nieuwe platenwasmachines van Pro-Ject

Audiobedrijf Pro-Ject heeft een tweetal nieuwe platenwasmachines uitgebracht. Voorwaarde voor een fijne vinyl luisterervaring is immers een schone plaat. Pro-Ject wil naar eigen zeggen ook het kopen van tweedehands platen aanmoedigen en die kunnen doorgaans wel een goede reinigingsbeurt gebruiken. 

Pro-Ject VC-E en VC-S2 Alu: een schone weergave begint met een schone plaat

Wie graag vinylplaten als bron gebruikt om muziek te luisteren, weet dat een vuile plaat het luisterplezier negatief kan beïnvloeden. Een stofvrije plaat klinkt beter dan een vuile plaat en dat is waar platenwasmachines om de hoek komen kijken. De Oostenrijkse draaitafelbouwer Pro-Ject Audio heeft twee nieuwe platenwasmachines geïntroduceerd die het reinigen van een plaat makkelijk zouden moeten maken.

De VC-S2 Alu is de directe opvolger van de VC-S. De VC-E is volgens de fabrikant is compacter en goedkoper dan de VC-S2. Beide machines hebben een aluminium kast en zijn voorzien van een krachtige motor. De klem die de plaat vasthoudt (een exemplaar van aluminium bij de VC-S2 Alu, kunststof bij de VC-E), beschermt meteen het label tegen vloeistof. Beide machines kunnen in twee richtingen draaien en Pro-Ject adviseert om in beide richtingen te draaien en te reinigen.

Pro-Ject produceert reinigingsvloeistof genaamd Wash-IT. Wash-IT is milieuvriendelijk en bevat geen alcohol. Wash-IT verdampt echter in de opvangbak voor vuile vloeistof die zich in de nieuwe platenwasmachines bevindt. Volgens Pro-Ject hoeft de opvangbak niet vaak geleegd te worden en zijn de platenwasmachines gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm. Een kind kan de was doen, herstel, een plaat wassen.

Pro-Ject VC-E en VC-S2 Alu: prijzen en leveringsinformatie

De VC-S2 Alu wisselt voor een bedrag van 499 euro van eigenaar. De VC-E gaat voor 399 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE