Goldmund Prana op XFI 2019

Rob Nijman | 09 september 2019 | Fotografie Fabrikant | Goldmund

Na de succesvolle herintroductie van het Zwitserse high-end merk in de Benelux en de reacties op de XFI vorig jaar waar de Goldmund Satya aan het publiek werd gedemonstreerd, is het op de XFI Premium Audio Show 2019 tijd om de nieuwste 'kleine' telg van de Goldmund familie te presenteren; de Prana. Ondanks zijn bescheiden formaat moet dit speakersysteem qua prestaties nauwelijks onder doen voor zijn grotere broers. "Dezelfde iconische designtaal, volledig actief, draadloos en DSP gestuurd, maakt de nieuwe Prana een lust voor oog en oor!"

Robert Brijde van Goldmund Benelux: “De nieuwe Prana is werkelijk verbluffend. Toen ik het systeem voor het eerst hoorde tijdens mijn bezoek aan het Goldmund International hoofdkwartier in Zwitsersland, wist ik meteen dat ze met deze speaker, met een meer bescheiden formaat dan zijn ‘grote broers’, wederom een prachtig product hebben gemaakt dat de iconische reputatie van het merk recht doet.” 

Goldmund International maakt al veertig jaar toonaangevende ultra high-end producten. Volgens kenners zijn het design en de audiokwaliteit van een uitzonderlijk hoog. Als een van de weinige high-end audio merken ontwikkelt het bedrijf draadloze, DSP gestuurde, volledig actieve speakersystemen. Dit zorgt ervoor dat een systeem letterlijk binnen enkele minuten kan worden aangesloten en het voorkomt hoge investeringen in randapparatuur en kabels. Daan Vreeswijk van Goldmund Benelux vervolgt: “Vorig jaar demonstreerden wij de Goldmund Satya speakers en dit jaar komen wij, met de demo van de Goldmund Prana wederom met een draadloos systeem naar de XFI Premium Audio Show. Dat doen wij bewust. Veel high-end audioliefhebbers denken nog steeds dat draadloze actieve speakertechnologie inferieur is aan bekabelde passieve systemen. Goldmund laat echter zien dat wireless ultra high-end héél goed mogelijk is en dat deze aanname niet meer van deze tijd is.”

Goldmund Benelux ontvangt je graag op de XFI in Veldhoven voor een uitgebreide demonstratie in kamer 53. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van Goldmund. De Goldmund Telos 590 NextGen geïntegreerde versterker/DAC zal tijdens de XFi schitteren in kamer 110 bij Harmony Audio Import B.V. in combinatie met de speakers van Kroma Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE