NIEUWSGoldmund

Goldmund Prana: actieve draadloze luidsprekers met DSP

In de hindoefilosofie is Prana het Sanskrietwoord voor levenskracht. Het Zwitserse Goldmund zegt dat Prana, de naam van hun net gelanceerde model actieve draadloze luidspreker, een eerbetoon brengt aan hun technici die aan het project hebben gewerkt. Het resultaat werd afgelopen week in München getoond.

Goldmund Prana

Het Zwitserse audiobedrijf Goldmund heeft een nieuwe productlijn van actieve draadloze luidsprekers aangekondigd. De Prana is het goedkoopste model. De Satya en de Samadhi zijn de grotere broertjes van de Prana.

De nieuwe Prana’s zijn drieweg luidsprekers waarvan de kasten en het frame van aluminium zijn gemaakt. Versterkers en filters zijn ingebouwd. Iedere driver heeft zijn eigen versterker. Het totale versterkervermogen is 600 Watt per luidspreker. De Prana is een slimme actieve luidspreker wiens DSP's de Leonardo 2-technologie (de nieuwste versie van Goldmund's algoritme voor tijduitlijningscorrectie), digitale crossovers en allerlei fase- en andere correctiemogelijkheden omvatten.

Afgezien van de voedingskabel kunnen de Prana’s bedraad of volledig draadloos worden gebruikt. De luidsprekers zijn een volledig systeem op zichzelf en men zou ze kunnen gebruiken met een enkele draadloze bron, bijvoorbeeld een laptop voorzien van een muziekbibliotheek. Wie meer bronnen wil gebruiken, kan de Prana koppelen met de Goldmund Talisman Wireless-hub of met een van de Goldmund-processors.

Goldmund Prana: technische specificaties

  • Frequentiebereik: 35 Hz  tot 25 kHz op niveau - 6 dB
  • Drivers: 1 x soft dome-tweeter, 1 x 7-inch middentoner, 1 x 9-inch woofer
  • Ingebouwde versterkers: totaal 600 Watt Telos-versterker per luidspreker
  • 2 x 175 Watt Telos-versterker voor tweeter en middentoner
  • 1 x 250 Watt Telos-versterker voor woofer.
  • Ingangen: 1 x digitale S/PDIF-ingang, 1 x draadloze audio-ingang
  • Afmetingen (BxHxD): 48 x 99 x 47,6 centimeter
  • Gewicht: 80 kilogram met frame.

 

Goldmund Prana: prijs en leveringsinformatie

Het is nog niet duidelijk wanneer de levering van de Prana gaat beginnen. Wel weten we wat het systeem gaat kosten: € 76.250,- inclusief btw.

MERK

EDITORS' CHOICE