NIEUWSPS Audio

PS Audio Stellar Phono voorversterker

Rob Nijman | 06 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant | PS Audio

PS Audio's eerste product in 1974 was een phonovoorversterker bedoeld om apparaten die veel duurder waren te vervangen en ook nog eens beter te presteren. Althans, zo blikt het merk terug op die lancering 45 jaar geleden. Sindsdien zijn er diverse opvolgers verschenen, maar de nieuwe Stellar phonovoorversterker die PS Audio binnenkort - na de officiële introductie op Rocky Mountain Audio Fest - lanceert is naar eigen zeggen 'het allerbeste wat we ooit hebben gemaakt".

Ontwerper Darren Myers vertelt in deze korte video over zijn ontwerpdoelen en -methoden

"De Stellar Phono voorversterker is een klassiek voorbeeld van het PS Audio ethos: uitstekende muzikale prestaties tegen een prijs die veel lager is dan uw oren zouden aangeven. Wij denken dat u geschokt zult zijn, én zeer onder de indruk."

De Stellar phono voorversterker vinden we in dezelfde lijn als de Power Plant 3 en een fraaie voor- en eindversterkercombi waar we binnenkort uitgebreid op terugkomen. Ontwerper Darren Myers verwierp de gebruikelijke kostenbesparende technieken van het ontwerp van de phonovoorversterker: de Stellar Phonovoorversterker gebruikt geen IC's in het signaalpad, in plaats daarvan heeft het apparaat volledig discrete FET's en met de hand geselecteerde premium componenten in een Klasse A-circuit met passieve RIAA-egalisatie. 

Daarnaast heeft de Stellar Phono zowel een vaste als variabele belasting voor bewegende spoelpatronen, volledig instelbaar vanaf de afstandsbediening. De ultra-lage ruis van het apparaat maakt het gebruik van MC-cartridges met een uitgang vanaf 0,15 mV mogelijk. Via de afstandsbediening kunnen twee verschillende toonarmen worden geselecteerd, met enkele of gebalanceerde uitgangen. Een massieve, zwaar gereguleerde voeding en een volledige DC-koppeling zorgen ervoor dat de unit tot 20 V rms uitgang kan bieden voor krachtige bas en onbeperkte hoofdruimte en dynamiek.

De Steller Phono Preamplifier verschijnt medio september op de markt. We hebben importeur Aspera gevraagd om een adviesprijs voor de Benelux, die naar verwachting rond de 2750 euro zal liggen. 


EDITORS' CHOICE