NIEUWSPS Audio

PS Audio Stellar Power Plant 3: schone stroom voor bronnen en middelgrote versterkers

Het Amerikaanse PS Audio heeft zijn portfolio van stroomregeneratoren aangevuld met de Stellar Power Plant 3. Naar eigen zeggen is de Stellar Power Plant 3 het meest compacte high-end persoonlijke stroomopwekkingsstation. De Stellar Power Plant 3 is een geheel nieuwe klasse van betaalbare Power Plant AC regeneratoren die gewone netspanning gebruikt en deze weer herbouwt tot een perfecte schone AC-spanning, aldus PS Audio.

PS Audio Stellar Power Plant 3: schone stroom voor kleine tot middelgrote systemen

De nieuwe Stellar P3 van het Amerikaanse PS Audio is uitgerust met een analoge AC-eindversterker met ultralage impedantie, die wordt aangestuurd door een zuivere FPGA-gebaseerde analoge sinusgolfgenerator en low-distortion high-dynamic-peak-capable outputs die alleen te vinden zijn in PS Audio Power Plants. De Stellar P3 is in staat om de meeste kleine tot middelgrote systemen volledig van stroom te voorzien om vervolgens alles wat mogelijk is vanuit een hifisysteem naar voren te brengen.

De P3 omvat drie afzonderlijke zones die 300 Watt zuiver continu geregenereerd vermogen leveren. In de pieken gaat het nog wat verder: 500 Watt aan kortstondig vermogen (tot 30 seconden) en een dynamisch piekvermogen (drie seconden of minder) van maar liefst 900 Watt voor explosieve dynamiek. Van kleine tot middelgrote eindversterkers tot alle bronapparatuur, de Stellar Power Plant 3 en diens zuivere, geregenereerde stroom werken volgens de fabrikant magisch op de prestaties van een geluidssysteem. De Stellar 3 bevat ook maximaal 1.000 Watt aan gefilterd en beschermd vermogen voor grotere eindversterkers.

Volgens PS Audio levert de inzet van de Stellar P3 een adembenemende openheid en dynamiek. Nieuwe stemmen, nieuwe harmonischen en een hernieuwd gevoel van muzikaliteit omhullen de luisteraar op het moment dat de Stellar 3 opstart, aldus de wervende tekst van de fabrikant.

PS Audio Stellar Power Plant 3: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Stellar Power Plant 3 is leverbaar vanaf het einde van de maand april 2019. De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar in zijn vaderland wisselt de Stellar Power Plant 3 voor een bedrag van 2.200 dollar van eigenaar.


EDITORS' CHOICE