NIEUWS

KLH lanceert over-ear Ultimate One met houten oorschelpen

KLH, het Amerikaanse audiomerk dat begin 2018 nieuw leven werd ingeblazen, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de Ultimate One, een over-ear hoofdtelefoon, die voor het eerste aan het publiek op de CES eerder dit jaar is getoond. De nieuwe hoofdtelefoon wordt compleet met kabels en reistas geleverd.

KLH Ultimate One

Eerder schreven wij over de wederopstanding van het Amerikaanse luidsprekermerk KLH. KLH heeft ook hoofdtelefoons in het portfolio en de Ultimate One is het eerste model dat is verschenen op de Europese website van het merk.

De Ultimate One is een open over-ear ontwerp dat is voorzien van beryllium drivers met een diameter van vijf centimeter. De houten oorschelpen zijn gevuld met microfiber met een hoge dichtheid en zijn voorzien van oorkussens van traagschuim met leder, een binnenkant van lamsvel en een gewatteerde, met de hand gestikte hoofdband.

KLH biedt bij de hoofdtelefoon, die 340 gram weegt, een reistas in zwart leder, een velours draagtas en een afneembare twee meter lange kabel met een vergulde mini-jack-connector en een verwijderbare kwart-inch XLR-adapter.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 18 Hz tot 22 kHz binnen een marge van ± 3 dB en de gevoeligheid is 97 dB bij 1 mW. De maximale SPL is 107 dB (SPL = Sound Pressure Level). De fabrikant geeft een garantietermijn van twee jaar.

De Ultimate One is te koop voor 350 euro. Wie meer wil weten kan kijken op de website van KLH.


EDITORS' CHOICE