NIEUWS

Luidsprekermerk KLH is herboren en op weg naar Europa

Het Amerikaanse luidsprekermerk KLH is herboren en timmert hard aan de weg. Het klassieke Amerikaanse merk is in handen van nieuwe eigenaren en heeft een nieuw assortiment luidsprekers en koptelefoons. Sinds kort zijn de producten van het bedrijf verkrijgbaar in Europa. Na de herlancering van het merk in de VS vorig jaar, brengt het bedrijf zijn assortiment luidsprekers en hoofdtelefoons nu dus over de oceaan.

KLH luidsprekers

Opgericht in 1957, werd het merk vooral bekend om zijn Model Nine, een elektrostatische luidspreker uit de jaren zestig van de vorige eeuw. In 2017 werd KLH overgenomen door David P. Kelley, voormalig president van de wereldwijde verkoop en bestuurslid bij Klipsch. Het merk KLH en de producten zijn nu wereldwijd opnieuw gelanceerd.

Zoals de meeste luidsprekerbouwers tegenwoordig doen, bouwt het bedrijf luidsprekers voor stereogebruik maar ook voor homecinema doeleinden. Er zijn tal van producten om uit te kiezen. Elke model luidspreker is vernoemd naar een straat in Cambridge, Massachusetts, de geboorteplaats van KLH.

Zo is er bijvoorbeeld het vloerstaande model Kendall (800 euro per stuk), verkrijgbaar in de kleuren zwart en walnoot. Vloerstaanders Cambridge en Quincy kosten 470 euro respectievelijk 600 euro per stuk.

KLH heeft ook monitorluidsprekers. Het model Albany kost 550 euro per paar en de Ames gaat voor 450 per paar over de toonbank.Uiteraard heeft het bedrijf ook centerluidsprekers, surround-luidsprekers en subwoofers.

Alle KLH-luidsprekers hebben MDF-kasten afgewerkt met echt houtfineer, Kevlar-drivers en geanodiseerde aluminium dome-tweeters.

KLH hoofdtelefoons

KLH heeft ook hoofdtelefoons aan zijn portfolio toegevoegd met de bekabelde, over-ear Ultimate One en de draadloze, in-ear Ultimate Two. De KLH Ultimate One-hoofdtelefoon heeft een echte ebbenhouten afwerking, leren en schapenvacht oorkussens en 50 mm Beryllium-drivers.

De Ultimate Two aptX bluetooth in-ear monitors hebben een 11,5 mm dynamische BA-driver,  een afstandsbediening met drie knoppen en zijn voorzien van een hoogglans, geparelde zwarte afwerking.

De hoofdtelefoons zijn vooralsnog alleen op de Amerikaanse website te vinden, maar vermoedelijk zullen ze binnenkort worden toegevoegd aan de Europese website.

Wie meer wil weten en alle modellen van KLH wil bekijken kan de website van KLH bezoeken.EDITORS' CHOICE