NIEUWSMarantz

Nieuwe Marantz Melody M-CR412 is kleine broertje van de Melody X

Marantz heeft vandaag de nieuwe Melody M-CR412 gelanceerd, een klassiek hifi-systeem in een modern jasje met cd-speler, FM/DAB+ radio en ingebouwde Bluetooth.

De M-CR412 is het kleinere broertje van de Marantz Melody X (of Melody M-CR612) die in april verscheen. Het zal je daarom niet verbazen dat de nieuwe Melody volledig is gebaseerd op netwerkmuzieksysteem Melody X, en vervaardigd met dezelfde hoogwaardige materialen. De compacte afmetingen hoeven je bovendien niet af te schrikken; het maximale uitgangsvermogen bedraagt 2 x 60 watt: genoeg om ook grote woonkamers te vullen.

Marantz Melody M-CR412

De Melody is voorzien van vier digitale versterkerkanalen met hoge efficiëntie en lage vervorming. Je kunt twee paar luidsprekers aansluiten met afzonderlijke volumeregeling per paar. Er is bovendien een bi-amp-modus voor een betere geluidskwaliteit met slechts één paar. De Melody is volgens de fabrikant volledig compatibel met vrijwel alle veeleisende luidsprekers, inclusief 4-ohm-modellen. De hoogwaardige audiobenadering wordt onderstreept door een USB-A-ingang die muziek in hoge resolutie kan afspelen, zoals FLAC-, ALAC en DSD-bestanden.

Muziek en film

Via een van de twee digitale audio-ingangen kun je een digitale tv of kabel/satelliet-settopbox en een Blu-Ray- of DVD-speler aansluiten voor een audioweergave met volwaardig dynamisch bereik voor films en tv-programma's. De Melody ontwaakt automatisch bij het waarnemen van een audiosignaal van de tv en kan worden gekoppeld aan de afstandsbediening van de tv. Smartphonegebruikers kunnen hun muziek bovendien eenvoudig streamen naar de Melody via Bluetooth. 

De Melody M-CR412 is vanaf 15 juni verkrijgbaar in zwart of klassiek zilvergoud, voor 499 euro.

Melody (M-CR412) – Belangrijkste eigenschappen:

  • 60W x 2 kanalen (6 ohm), of 4x 30W voor speaker A/B met afzonderlijke volumeregeling;
  • geschikt om CD's en WMA/MP3 (CD-R/RW) mee af te spelen en voorzien van een FM- en DAB+ tuner;
  • streamen via Bluetooth op je smartphone;
  • weergave in hoge resolutie voor USB; ondersteunt WAV/ FLAC / AIFF / ALAC 192kHz/24bit / DSD 2.8/5.6 MHz en naadloze weergave (WAV/ FLAC /AIFF / ALAC / DSD);
  • twee optische digitale ingangen voor tv of digitale apparaat; de Melody detecteert automatisch de signaalinput van de tv.

Lees ook onze review van de Marantz Melody X

    MERK

    EDITORS' CHOICE