Cary Audio SLI-80HS: geïntegreerde buizenversterker

Cary Audio heeft een nieuwe versie van zijn klassieke geïntegreerde versterker genaamd SLI-80 gelanceerd. De nieuwe SLI-80HS (Heritage-serie) handhaaft het basisontwerp van zijn voorganger. Het circuit maakt gebruik van zeer weinig feedback en dat geeft volgens Cary Audio “ongelooflijke transparantie en detail in de muziek, terwijl het zorgt voor basstructuur en impact die zijn nominale vermogen overtreft.”

Cary SLI-80HS: 40 Watt klasse A of 80 Watt klasse AB

De nieuwe SLI-80HS van het Amerikaanse audiobedrijf Cary Audio is een geïntegreerde versterker die is gebaseerd op de SLI-80 die alweer ruim twintig jaar in productie is. (Lees ook onze recensie over de SLI-80.) De SLI-80HS is feitelijk de opvolger van de klassiek SLI-80. HS staat voor Heritage Series. De basis van de SLI-80HS is grotendeels hetzelfde gebleven.

Met een paar tuimelschakelaars kan de gebruiker de gewenste modus kiezen. In triode-modus levert de SLI-80HS 40 Watt per kanaal in klasse A. In ultralineaire modus verdubbelt het vermogen tot 80 Watt per kanaal in klasse AB. Per kanaal nemen een tweetal buizen van het type KT88 de eindversterking voor hun rekening. Eventueel kunnen ook buizen van het type 6550, EL34, 6CA7, KT77, KT90 of KT120 worden geplaatst. Verder heeft elk kanaal ook een buis van het type 6922 en een buis van het type 6SN7 aan boord.

De signaal/ruisverhouding is 82 dB en het frequentiebereik loopt van 19 Hz tot 23 kHz (+/- 5 dB bij vol vermogen). De gebruiker heeft drie cinch-lijningangen tot zijn beschikking.

Cary Audio: partnerschap met Klipsch

Luidsprekerfabrikant Klipsch maakt al jarenlang gebruik van de SLI-80 op verschillende audioshows over de hele wereld in combinatie met de Heritage Series-productlijn van luidsprekers. Als gevolg van deze samenwerking heeft Cary Audio samen met Klipsch een versie van de SLI-80HS ontworpen passende bij de Heritage Series-productreeks van luidsprekers. De SLI-80HS kan worden geleverd met houten zijpanelen in de kleuren Black Ash, Cherry en Walnut om te passen bij de verschillende afwerkingen van de luidsprekers in de Klipsch Heritage-serie.

Cary Audio: prijs en leveringsinformatie

De SLI-80HS is leverbaar in de VS en heeft een adviesprijs van 4.495 dollar. We weten nog niet wanneer de SLI-80HS naar Nederland zal komen en voor welke prijs.

MERK

EDITORS' CHOICE