NIEUWS

Sound United, moederbedrijf Denon en Marantz, wil Home Audio-divisie van Onkyo overnemen

Sound United, het moederbedrijf van Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, HEOS, Classé, en Boston Acoustics, heeft laten weten dat er een intentieverklaring is getekend voor de overname van de consumer audio-divisie van Onkyo Corporation, inclusief de merken Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite en Integra.

Intentieverklaring

De voorlopige overeenkomst biedt beide partijen de mogelijkheid om de onderhandelingen over de definitieve algemene voorwaarden op korte termijn voort te zetten. De overname is dus nog volop in ontwikkeling. De CEO van Sound United, Kevin Duffy, zal tevens worden aangesteld als CEO van de nieuwe gefuseerde bedrijven. 

"We zijn erg blij met de opportuniteit om de respectabele merken Onkyo en Pioneer aan ons portfolio toe te voegen. Sound United is een van de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige audio-/videoproducten en we zijn ervan overtuigd dat we onze consumenten en distributiepartners met de gefuseerde bedrijven kunnen voorzien van ongeëvenaarde innovatie en geluidsprestaties", aldus Kevin Duffy. "Na afronding van de transactie zullen we intensief met de consumer audio-divisie van Onkyo Corporation samenwerken om de overgang naar Sound United zo soepel mogelijk te laten verlopen. Medewerkers, klanten en distributiepartners zullen profiteren van de uitgebreide breedte en diepte van de nieuwe organisatie."

Onkyo Home Audio

De consumer audio-divisie van Onkyo Corporation bestaat uit productcategorieën zoals: av-receivers, hifi-apparatuur, mini-systemen, smart speakers, draaitafels, soundbars, thuisbioscoopsystemen, optische schijfspelers en meer. Onkyo Corporation behoudt de rechten op de merken Pioneer en Onkyo ten behoeve van hun bedrijven Digital Life en Embedded Audio. Ook staan Teac en Esoteric, die binnen Europa verdeeld worden binnen hetzelfde netwerk als Onkyo en Pioneer, los van deze deal. Als onderdeel van de geplande overname zullen alle wereldwijde distributie-overeenkomsten met derden waaronder de hoogwaardige audioproducten worden verkocht overgenomen worden door Sound United en vooralsnog onveranderd blijven.

Sound United is marktleider op het gebied van snelgroeiende, draadloze luidspreker- en soundbarcategorieën met spraakherkenning. Het bedrijf wil investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en profiteert daarbij van de lange innovatiegeschiedenis van Onkyo en Pioneer. 'De uitgebreide reikwijdte zorgt ook voor meer productie-efficiëntie, versnelde ontwikkelingscycli en een gefuseerd bedrijf met een betere positie om te investeren in de toekomst van de hoogwaardige audiocategorie.'

De afronding van de transactie is onderhevig aan diverse normale opschortende voorwaarden, waaronder, maar niet beperkt tot, de ondertekening van de definitieve overeenkomst, de afronding en goedkeuring van due diligence, de gecommitteerde financiering en goedkeuring van de toezichthouders en de aandeelhouders van Onkyo Corporation tijdens de jaarlijkse algemene vergadering, naar verwachting op 26 juni 2019.


EDITORS' CHOICE