NIEUWSAudeze

Audeze LCD-GX: high end hoofdtelefoon voor gamers

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Audeze heeft de LCD-GX aangekondigd, een hoge kwaliteit over-ear hoofdtelefoon die bedoeld is voor gamers. De LCD-GX is immers voorzien van een microfoon. Het bedrijf spreekt over een audiofiele gaming hoofdtelefoon. In juli 2019 zou de LCD-GX op de markt moeten komen.

Audeze LCD-GX: goed geluid bij computerspelletjes

Het in Californië gevestigde Audeze is onder andere bekend van zijn magnetostatische over-ear hoofdtelefoons. De LCD-productlijn heeft een stuk of twaalf leden, op de website van Audeze variërend in prijs van 800 dollar tot 4.000 dollar. Audeze richt zich primair op kritische luisteraars maar mikt ook op een bredere markt met de lancering van de tweede hoofdtelefoon voor gamers, de LCD-GX. De LCD-GX is de laatste toevoeging aan de LCD-productlijn en heeft liefhebbers van computerspelletjes als doelgroep.

De nieuwe LCD-GX heeft dezelfde basis lay-out en constructie als de LCD-4Z, hetgeen betekent dat een ophanghoofdband is gecombineerd met traagschuimpads, stevige metalen jukken en verwisselbare kabels.

Afgezien van de meegeleverde richtmicrofoon met popfilter, heeft Audeze geen specifieke hardware-aanpassingen aan de LCD-GX gedaan. Het bedrijf gebruikt zijn kenmerkende magnetostatische drivertechnologie, bekend om zijn krachtige weergave van lage tonen, en het markeert deze hoofdtelefoon naar eigen zeggen als de eerste “audiofiele gaming-hoofdtelefoon”.

De LCD-GX is overigens niet de eerste hoofdtelefoon van Audeze voor gamers. Het bedrijf heeft al het model Mobius voor mensen die meer van digitale signaalverwerking en positioneel geluid houden. De LCD-GX is bedoeld voor gamers die meer geïnteresseerd zijn om zich onder te dompelen in de soundscape van hun favoriete titels dan om de exacte locatie van naderende voetstappen te bepalen. Overigens zal de LCD-GX waarschijnlijk ook goed genoeg zijn voor dat laatste, als de verkoopprijs in aanmerking wordt genomen.

Audeze LCD-GX: prijs en leveringsinformatie

De Audeze LCD-GX is leverbaar vanaf juli 2019. Op de website van Audeze staat een prijs van 899 dollar genoteerd, maar door invoerheffingen, mogelijke transportkosten en het lokale BTW-tarief zal de LCD-GX in Nederland waarschijnlijk wat duurder zijn.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »