NIEUWSAudeze

Audeze Team Carbon Mobius en Head Gesture Keybinds Technology op CES

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Audeze, staat bekend om zijn magnetostatische hoofdtelefoons maar heeft een ook een productlijn genaamd Mobius voor gaming-hoofdtelefoons. Audeze heeft Team Carbon aangekondigd, een exclusieve kleurentoevoeging aan de Audeze Mobius-line-up. Team Carbon wordt getoond op CES 2019 samen met de eigen Head Gesture Keybinds Technology.

Audeze Team Carbon Mobius

Team Carbon sluit zich aan bij Team Copper en Team Blue, het originele Mobius-duo van de Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Audeze, dat meer dan een miljoen dollar verdiende aan initiële crowdfunding en Mobius tot een van de populairste gaminghoofdtelefoons van 2018 maakte. Audeze Mobius combineert vele technologieën en levert “een realistische, meeslepende ervaring die verleg de grenzen van je verbeelding en maximaliseer de audio-ervaring van games, films en muziek”.

Audeze Head Gesture Keybinds

Audeze heeft vandaag ook de introductie aangekondigd van Head Gesture Keybinds. Hoofdgebaren worden met gebruik van deze techniek vertaald in voorgedefinieerde toetsaanslagen waarmee gebruikers verschillende toetsenbordinvoer en -macro’s kunnen koppelen aan bepaalde hoofdgebaren. Een naar links gekanteld hoofd tijdens het dragen van een Audeze Mobius kan bijvoorbeeld worden toegewezen aan een spelspecifieke actie zoals naar links leunen of bewegen. De functionaliteit is volledig aanpasbaar en kan worden gebruikt om verschillende acties in verschillende spellen te activeren. Voor degenen die gewoon willen springen en spelen, zullen verschillende spelspecifieke presets worden opgenomen in de update naar Audeze HQ.

Deze functies zullen overigens ook een nieuw middel voor controle bieden voor gamers met een lichamelijke handicap. Audeze HQ is een gratis downloadbare applicatie voor Windows en Mac, Head Gesture Keybinds worden momenteel in bèta getest voor een volledige release op Audeze HQ begin 2019.

“Audeze is altijd gedreven door onze toewijding aan innovatie en onze passie voor het creëren van luisteroplossingen van de allerbeste kwaliteit,” zegt Sankar Thiagasamudram, CEO van Audeze. “Mobius is ontwikkeld als een fundamenteel platform met onbeperkte mogelijkheden om gameaudio te verbeteren. Met Mobius blijft Audeze de verwachtingen voor wat een hoofdtelefoon kan bereiken uitbreiden en biedt het aanvullende mogelijkheden voor meer onderdompeling, efficiëntie en entertainment terwijl het nog steeds topkwaliteit audio behoudt,” aldus Audeze.

Audeze Mobius: prijs en leveringsinformatie

De Audeze Mobius Team Carbon is vanaf 10 januari 2019 exclusief verkrijgbaar bij Amazon voor een bedrag van net geen 400 dollar. We hebben nog geen Nederlandse prijsinformatie. De Team Carbon Audeze Mobius en een vroege demonstratie van de Head Gesture Keybinds worden momenteel vertoond in de Audeze stand op CES 2019.

Kijk voor al het nieuws van CES 2019 op hifi.nl/ces

EDITORS' CHOICE