NIEUWSM&K Sound

M&K Sound blaast 20 jaar oude 750-serie nieuw leven in

Sinds een paar maanden vind je de luidsprekers van M&K Sound (Miller & Kreisel) bij Audio Ingang. Het merk heeft een update van de klassieke 750 serie luidsprekers uitgebracht, per direct ook hier verkrijgbaar. "Deze nieuwe Miller & Kreisel 750 serie zet nieuwe geluidsstandaarden in zijn prijsklasse."

M&K Sound 750

De originele 750 serie werd geïntroduceerd in 1999 en beleeft dit jaar dus een jubileum. Ook viert de 750 zijn 20-jarige verjaardag als eerste 'THX Select'-gecertificeerde luidspreker. De M&K Sound 750 serie bestaat uit de LCR750 L/C/R luidsprekers -ook in horizontale center uitvoering- en de SUR55T Tri-pole surrounds.

De nieuwe M&K 750 tilt de THX Select-categorie naar eigen zeggen naar een nieuw niveau met eigen ontwikkelde en in Denemarken gefabriceerde tweeters. Bovendien maakt de serie dankbaar gebruik van de innovatieve technologie -en diverse componenten- uit de S150 serie.

Een aantal details die eruit springen, zijn de 28mm geventileerde voice coils voor hoge belastbaarheid en lineariteit, de 28mm geïmpregneerde soft dome, speciaal ontworpen resonantiedempend magneetsysteem voor de transiëntweergave en een geïntegreerde wave guide gecombineerd met een korte hoorn voor brede dispersie en rechte frequentiekarakteristiek. Ook is voorzien in een gebogen metalen grille en tweeter voor een geoptimaliseerde respons zowel op de as als onder een hoek, aluminium ‘shorting rings’ voor drastische verlaging van vervorming op hoge geluidsniveaus, en nieuwe extra stijve glasvezel conus met M&K profiel.

Prijzen en meer informatie

De nieuwe Miller & Kreisel 750 serie is vanaf heden beschikbaar. Voor meer informatie over de diverse modellen van M&K Sound kun je kijken op de Audio Ingang-website, www.audioingang.nl. Daar vind je ook een prijslijst. De 750's zijn uitgevoerd in zwart vinyl met een zwart metalen grille. De LCR750 kost 1.175 euro per paar, de SUR55T surroundspeakers zijn 1.225 per paar. De adviesprijs voor de LCR750 Center is 585 euro.

De website van de fabrikant is www.mksound.com.


EDITORS' CHOICE