NIEUWS

Audio Ingang nieuwe importeur van M&K Sound

Redactie Hifi.nl | 19 februari 2019 | Fotografie Fabrikant |

Vanaf heden zal Audio Ingang de import en distributie op zich nemen van het merk M&K Sound. Bij M&K Sound ontwerpen ze luidsprekers die inherent ‘correct’ klinken. Hierdoor wordt de luidspreker een tooldie zich voegt naar iedere stijl muziek of film-soundtrack, in stereo of surround.

M&K Sound – voorheen Miller & Kreisel Sound en MK Sound – mag gerust legendarisch genoemd worden als het gaat om hun luidspreker- en subwoofer-ontwerpen voor professionals. M&K Sound luidsprekers werden gekozen voor de introductie van het grensverleggende Dolby Digital systeem, voor de eerste publieke demonstratie van het Blu-ray formaat, voor de productie van Star Wars I-III en ontelbare andere muziek-, film- en TV-producties. De reputatie van M&K Sound zorgde vervolgens ook voor een veelvuldig gebruik van het merk in privé thuisbioscopen van producers, regisseurs, acteurs en muzikanten.

M&K Sound: historie

De reis van M&K Sound begon in 1973, toen Walter Becker van Steely Dan M&K Sound vroeg een studio subwoofer en monitor-systeem te ontwerpen voor de opnames van de LP ‘Pretzel Logic’ van de band. Het resultaat was de eerste gebalanceerde ‘dual-drive’ subwoofer en de geboorte van het legendarische album.

In 1976, toen alle andere fabrikanten luidsprekers bouwden zo groot als doodskisten, kwam M&K uit met het eerste sub/satelliet systeem – David & Goliath. Het jaar daarop introduceerde M&K Sound de ‘Volkswoofer’, ‘s werelds eerste subwoofer met een ingebouwde eindversterker. Vele innovaties zouden volgen, zoals de beroemde S150 luidsprekers, een toonbeeld van neutraliteit in de professionele audio-industrie.

Productaanbod

M&K Sound heeft een tweetal productlijnen: passieve en actieve monitor luidsprekers – zowel losstaand, on-wall als in-wall – en subwoofers. 

De twee meest beroemde ‘klassieke’ producten van M&K Sound zijn de 150-serie L/C/R modellen en unieke ‘Tripole’ surrounds en de ‘dual-drive’ subwoofers uit de X-serie. Onlangs werd de 300-serie toplijn geïntroduceerd. De 750-, 950- en M-serie vormen de instap-luidsprekers van het merk. Compact van formaat, maar groots in prestaties is de V-serie subwoofers.

Meer informatie

Voor meer informatie over de diverse modellen van M&K Sound kun je kijken op de Audio Ingang-website, www.audioingang.nl. Daar vind je ook een prijslijst. De website van de fabrikant is www.mksound.com.EDITORS' CHOICE