NIEUWSGarrard

Garrard Model 301 in herboren vorm op High End München

De Britse draaitafelbouwer Garrard Turntables lanceert het herboren Model 301, een legendarische draaitafel met transcriptiemotor, op de High End audiobeurs in München. We hebben vernomen dat de herboren Model 301 in juli op de markt zal komen, in eerste instantie in een gelimiteerde oplage. Prijsinformatie moet ook nog komen.

Garrard Model 301: wederopstandig van een klassieker

De draaitafels van het Britse Garrard worden door liefhebbers nog steeds gebruikt en gekoesterd. Het merk maakt gebruik van zijn ijzersterke reputatie en gaat opnieuw de markt op met de Model 301. De herboren Model 301 wordt gecombineerd en geleverd met de veelgeprezen SME M2-12R toonarm en een nieuwe generatie massief walnoothouten sokkel.

Het frame van de Model 301 is nog steeds gemaakt van spuitgietaluminium en het hoge massa draaiplateau wordt aangedreven door het gerenommeerde klassieke tussenwiel platform van Garrard. De motor is opgehangen in veren en magnetisch afgeschermd. De voedingsspanning kan in twee standen worden aangepast aan het plaatselijke lichtnet: 100 tot 130 Volt en 200 tot 250 Volt, 50 of 60 Hz. De toonarm in kwestie is de veelgeprezen M2-12R van het eveneens Britse SME.

Naast het Model 301 draaitafelpakket biedt Garrard Turntables een uitgebreid assortiment service-, reparatie- en restauratieservices voor de klassieke Garrard 301 en 401 draaitafels.

Garrard Model 301: prijs en leveringsinformatie

De Model 301 in ivoorwit is vanaf juli in beperkte oplage verkrijgbaar. Prijsinformatie is nog niet beschikbaar.

EDITORS' CHOICE