NIEUWSAudionet

Audionet Humboldt: geïntegreerde versterker, te zien in München

Het Duitse Audionet is present op de High End audiobeurs in München en heeft daar de Humboldt aan het publiek getoond, een forse geïntegreerde versterker die twee keer 250 Watt aan acht Ohm kan leveren. De Humboldt is een zwaargewicht van 61 kilogram. Ook de overige specificaties zijn indrukwekkend. 

Audionet Humboldt: forse geïntegreerde versterker

Het Duitse audiobedrijf Audionet heeft een moeilijke periode achter de rug. Het bedrijf bungelde enige tijd aan de rand van de financiële afgrond, maar lijkt na de nodige ingrepen weer optimistisch aan de toekomst te werken. Het eerste zichtbare resultaat is de lancering van de Humboldt, een grote en zware geïntegreerde versterker die aan het publiek op de High End audiobeurs in München is getoond. De nieuwe geïntegreerde versterker deelt naar eigen zeggen de veelgeprezen kwaliteiten van zijn stalgenoten Stern en Heisenberg. Wellicht was Phoenix een toepasselijker naam geweest dan Humboldt, maar het moeilijke verleden kan misschien maar beter vergeten worden.

De nieuwe versterker is vernoemd naar de beroemde polymath, geograaf, natuuronderzoeker en ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt die verschillende takken van wetenschappelijke kennis en cultuur wilde verenigen en die ook een holistische perceptie van het universum als een interactie-entiteit voorstond. De buitenkant van de nieuwe Humboldt is ontworpen door de legendarische Duitse industriële ontwerper Hartmut Esslinger. De kast van de Humboldt omhult zich rond “de meest geavanceerde circuits en technologie die gekocht kunnen worden”, aldus het ambitieuze Audionet.

De versterker heeft een dual mono van alle circuits en voeding voor een indrukwekkende kanaalscheiding van meer dan 140 dB (20 Hz tot 20 kHz). Bovendien heeft de Humboldt een zwevend paneelontwerp voor optimale weerstand tegen microfonische effecten en temperatuurstabiliteit. De zwevende panelen van de kast zijn geoptimaliseerd tegen resonantie door pads op een aluminium frame.

De Humboldt maakt ook gebruik van vier voedingen met als basis twee ingekapselde en ontkoppelde 100VA transformatoren en twee ingekapselde en ontkoppelde 850VA-ringkerntransformatoren. De transformatoren zijn vastgeschroefd op een roestvrij stalen assemblage. De afvlakcapaciteit is 312.000 microFaraad. Het hoge resolutie scherm op het frontpaneel toont door de gebruiker gedefinieerde namen voor elke ingang, evenals een uitlezing voor de voedingsmonitor en menu's voor het aanpassen van de afzonderlijke ingangsniveaus.

Aan de achterkant bevindt zich een scala aan analoge verbindingen. De gebruiker heeft de keuze uit verschillende ingangen, waaronder drie paar cinch-lijningangen, twee paar gebalanceerde XLR's, een D Sub 9 seriële poort (alleen besturing) en een SMA voor WLAN (alleen besturingselement). Er is ook voorzien in de mogelijkheid om een andere eindversterker aan te sluiten, via cinch of XLR.

De Humboldt kan twee keer 250 Watt aan acht Ohm leveren en twee keer 380 Watt aan vier Ohm. Het frequentiebereik van de Humboldt loopt van 0,3 Hz tot 700 kHz (-3 dB). De A-gewogen signaal/ruisverhouding is groter dan 120 dB.

Audionet Humboldt: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de Humboldt geleverd kan worden en ook hebben we nog geen officiële prijsinformatie. In het geruchtencircuit circuleert een prijs van 35.000 euro.

EDITORS' CHOICE