NIEUWSAudionet

Audionet maakt doorstart

In november 2018 schreven wij dat het Duitse audiobedrijf Audionet in zwaar financieel weer terecht was gekomen. Naar het zich laat aanzien zal het bedrijf binnenkort uit de as herrijzen. Een particuliere investeerder zou zich hebben gemeld en zal binnenkort weer garantie en reparaties aanbieden. Ook zijn er plannen om nieuwe apparaten te gaan ontwikkelen.

Audionet: feniks uit de as?

De verrassende faillissement van Audionet in het najaar van 2018 schokte de hifi-industrie wereldwijd en liet klanten en zakelijke partners in het ongewisse als het ging om service, garantieclaims en het nakomen van verplichtingen. Het lijkt erop dat de ergste problemen voorbij zijn want een particuliere investeerder zou zich hebben gemeld ter overname van het bedrijf of in elk geval delen van het bedrijf.

Audionet in zwaar financieel weer: wat was er gebeurd?

Vanwege de dreiging van financiële problemen, heeft de Duitse onderneming Idektron Management en Technologie Consulting GmbH & Co., moederbedrijf van Audionet, op 27 juli 2018 faillissement aangevraagd. Vervolgens had de rechtbank van Berlin-Charlottenburg advocaat Jesko Stark tot voorlopige bewindvoerder in de procedure benoemd.

Op 1 oktober 2018 had de rechtbank van Berlijn-Charlottenburg de insolventieprocedure jegens Idektron geopend. Aangezien er geen of weinig liquide middelen waren, werd insolventiebeheerder Jesko Stark van het Berlijnse advocatenkantoor GT Restructuring, benoemd tot curator op 25 oktober 2018. Op zoek naar een investeerder ter overname van het bedrijf of delen van het bedrijf, werd een koper gevonden. Het zal ongetwijfeld geholpen hebben dat Idektron een uitstekende reputatie heeft verdiend met de Audionet-apparaten, die worden gekenmerkt door eersteklas geluidskwaliteit.

Audionet: particuliere belegger wil de productie herstarten

In de boedel van Idektron (welke boedel is beschreven bij de rechtbank van Berlijn Charlottenburg onder referentienr. 36i IN 3619/18) viel onder andere het merk Audionet en dit merk zou dus verkocht mogen worden. Dat zou blijken uit een schriftelijk advies van de door de rechtbank aangestelde curator Jesko Stark.

Een particuliere belegger wil nu de productie van Audionet hervatten en nieuwe apparatuur gaan ontwikkelen. “Het nieuwe bedrijf wil ook reparaties en garantie verlenen op eerder verkochte apparaten van Audionet,” staat bovendien in de informatie van de curator. Als al deze plannen doorgaan is dat heel goed nieuws voor al diegenen die in het verleden voor Audionet hebben gekozen. In de komende paar weken wil het nieuw opgerichte bedrijf zichzelf voorstellen aan het publiek en meer details over de toekomst van Audionet bekendmaken, aldus de curator.

Vooralsnog lijkt het merk Audionet dus weer een toekomst te hebben. De uitwerking van de details zal uiteraard nog vormgegeven moeten worden.

EDITORS' CHOICE