NIEUWSAudionet

Audionet is bankroet

Droevig nieuws voor alle fans van hoogwaardige audiotechnologie: het Duitse audiobedrijf Audionet heeft faillissement aangevraagd. Komt er nog een doorstart? Hoe zullen garantieaanspraken afgehandeld gaan worden? We weten het nog niet en Audionet hult zich vooralsnog in stilzwijgen. Het bedrijf weet zelf waarschijnlijk ook niet hoe de toekomst er uit zal zien.

Audionet in financiële moelijkheden

De eindversterker Heisenberg, de voorversterker Stern of de Art G3 van het in Duitsland gevestigde Audionet zorgde in de hifiwereld, niet alleen voor gespitste oren, maar ook voor jaloerse blikken. De apparaten klinken niet alleen goed, maar zijn ook echte blikvangers. Het heldere industriële design met de nobele touch is natuurlijk een van de kenmerken van Audionet, naast het fantastische geluid.

Maar de dagen van Audionet lijken geteld. Op een Duitstalige website is te lezen dat Audionet bankroet is. Het is niet duidelijk of sprake is van insolventie of faillissement, maar insolventie is dikwijls de opmaat naar een faillissement dat dan achteraf gezien onvermijdelijk bleek te zijn. Vast staat dat Audionet in zwaar financieel weer is beland.

De website van Audionet was tot voor kort nog in de lucht en over de financiële moeilijkheden was niets te lezen. Wie nu de website tracht te bezoeken krijgt een foutmelding of een inlogscherm te zien.

Hoe moet het nu verder met Audionet? Waar een klant terecht als hij aanspraak wil maken op garantie? Tja, dat weten wij natuurlijk ook niet. Wellicht wordt een investeerder gevonden en kan een doorstart worden gemaakt. De toekomst zal het leren en wij zullen het melden als wij meer weten.

EDITORS' CHOICE