NIEUWSiFi

iFi Audio Aurora: hippe retro speaker van het merk met de kleine kastjes

iFi Audio kennen we voornamelijk van de kleine kastjes waarin imposante portable usb-dacs, hoofdtelefoonversterkers, voedingen en phonotrappen huizen, waar we er de voorbije maanden behoorlijk wat van reviewde. Op High End München verbaast het merk daarom toch wel een beetje met een all-in-one audiomeubel dat op het eerste gezicht een liefdesbaby lijkt te zijn van Ruark en House of Marley.

iFi Audio Aurora

De iFi Audio Aurora was schijnbaar al een tijdje in pre-productie, droeg eerder de (bij)naam Project Glastonbury en was niet alleen al te zien op de IFA afgelopen september, maar ook op de vorige editie van High End München. Voor ons was de eerste kennismaking vandaag.

De Aurora combineert Frans design - van de hand van Julien Haziza, die zich liet inspireren door Japanse architectuur - met moderne technologie van iFi-klassiekers. De intentie om een draadloos muzieksysteem te ontwikkelen met klassieke en tijdloze elementen heeft op het eerste oog meer dan goed uitgepakt. Het gebruik van bamboe, als duurzaam maar ook van nature geluidsabsorberend materiaal, draagt daar aan bij. Om muziek af te spelen maak je via wifi verbinding om vanaf een telefoon of tablet te streamen via diensten als Spofity en Tidal, of om de audio op je computer of NAS te benaderen. Er is tevens voorzien in Bluetooth en de mogelijkheid om meerdere Auroras met elkaar te verbinden voor een multiroom-opstelling.

Aurora aan de binnenkant

Voor de weergavekwaliteit kan de Aurora onder meer bogen op PureEmotion, TrueBass en het ART-systeem; ontwikkelingen uit eigen huis. PureEmotion is de naam van de gebruikte versterkertechniek, een hybride design met klassieke buizenvoorversterking en solid-state eindversterking om 'alle emoties boven tafel te krijgen'.

ART staat voor Automatic Room Tailoring, waarbij zes microfoontjes (je ziet er twee op de foto rechts) met ultrasoon geluid de afstand tot de muren meten, waarop een microprocessor de output van de speakers aanpast. Dat maakt dat de Aurora volgens de fabrikant altijd optimale prestaties levert, ongeacht de plaatsing in een grote of kleine kamer, in een hoek of tegen een muur. TrueBass op zijn beurt verzorgt de lage tonen met een paar down-firing basradiatoren met diepte en detail tot zo'n 27Hz. 

De iFi Audio Aurora is nog zo nieuw dat de website van het merk zelf er nog geen verdere informatie over heeft, maar als we het goed begrepen mag je het apparaat op korte termijn op de markt verwachten, voor een adviesprijs rond de 1.400 euro. De distributie van iFi Audio wordt verzorgd door Network Media Systems in Arnhem, dus we hopen stiekem het apparaat op de Grand Opening van Wifimedia opnieuw te treffen.

MERK

EDITORS' CHOICE