NIEUWSMagico

Magico breidt A-serie uit met A1, ACC en ASUB

Voortbouwend op het succes van de A3, heeft de Amerikaanse luidsprekerbouwer Magico de uitbreiding aangekondigd van de A-productlijn. De vloerstaande A3 krijgt gezelschap van de nieuwe monitormodel A1, de centerluidspreker ACC en tot slot de nieuwe subwoofer ASUB. De nieuwe luidsprekers zouden vanaf het derde kwartaal beschikbaar moeten zijn.

Magico A-productlijn: bedoeld voor surround, maar ook geschikt voor stereo

Tot nu toe bestond Magico’s A-serie alleen uit de drieweg vloerstaander A3. De nieuwe modellen zijn kennelijk bedoeld om een volwaardig en perfect op elkaar afgestemd surround systeem te bouwen. De A-serie wordt uitgebreid met een drietal modellen: het tweeweg monitormodel A1, de drieweg centerluidspreker ACC en de actieve 500 Watt subwoofer ASUB.

Alle modellen hebben gesloten behuizingen gemaakt van één centimeter dik vliegtuigaluminium met geborsteld en geanodiseerd oppervlak. De tweeters zijn voorzien van een beryllium conus. De middentoners en woofers hebben conische membranen gemaakt van meerlaags koolstofvezel en een laag nanografeen. De crossover heeft onder andere condensatoren van Mundorf aan boord. Bijzonder is de uitrusting van de 66 centimeter brede drieweg centerluidspreker twee woofers, zoals bij de vloerstaande A3.

Volgens het bedrijf maakt “een innovatieve interne verstevigingstechniek samen met de meest geavanceerde dempingsmaterialen de afgesloten behuizing ongelooflijk stijf en vrij van ongewenste mechanische resonanties”.

De ASUB, die een frequentiebereik van 20 Hz tot 120 Hz heeft, kan volgens Magico 50 Hz reproduceren bij 110dB met minimale vervorming, via zijn ingebouwde versterker die maximaal 500 Watt aan vermogen kan leveren.

Magico A-productlijn: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe luidsprekers zijn verkrijgbaar in een afwerking in geanodiseerd zwart geborsteld aluminium en zouden in het derde kwartaal van 2019 op de markt moeten komen. We hebben nog geen officiële prijsinformatie vernomen, maar op een Duitstalige website hebben wij de onderstaande prijzen gezien.

  • Magico A1, monitormodel: 9.400 euro per paar
  • Magico ACC, centerluidspreker: 8.600 euro
  • Magico ASUB, actieve subwoofer: 7.900 euro
MERK

EDITORS' CHOICE