NIEUWSMagico

Magico A3: eindelijk een betaalbare luidspreker van Magico

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Magico heeft de vloerstaande A3 getoond, een nieuwe luidspreker die de onderkant van het portfolio van Magico moet aanvullen. De nieuwe A3 is de goedkoopste luidspreker van Magico, maar desondanks zouden geen concessies zijn gedaan aan de bouwkwaliteit en de geluidskwaliteit. De A3 is volledig opgetrokken uit aluminium en weegt 50 kilogram. In het eerste kwartaal van 2018 zal hij op de markt komen. 

Magico A3: drieweg gesloten vloerstaander van aluminium

Het Amerikaanse Magico bouwt uitsluitend luidsprekers. Het bedrijf staat min of meer bekend om het aanbieden van zeer goede maar prijzige luidsprekers. Neem bijvoorbeeld de dit jaar geïntroduceerde M6, een vloerstaander van 177 kilogram met een paarpijs in de VS van 172.000 dollar. Met de introductie van de nieuwe A-serie moet een breder en minder kapitaalkrachtig publiek worden aangesproken. De eerste in de A-serie is de volledig uit vliegtuigaluminium opgetrokken 50 kilogram zware A3. Het oppervlak van de kast is geborsteld en geanodiseerd.

Magico heeft naar eigen zeggen geen tot weinig concessies gedaan als het gaat om de bouw- en geluidskwaliteit van de A3. Zo is de A3 voorzien van een beryllium-tweeter met een diameter van 28 millimeter die is afgekeken van de tweeter uit de velen malen duurdere M-Project. Voorts heeft de A3 een middentoner van 15 centimeter met een conus van koolstof en nanographeen. Twee woofers van zeven inch met Magico’s nano-tec conus geven de lage frequenties van 22 Hz en daarboven weer.

De drivers zijn voorzien van neodymium magneten en de spoelen van de middentoner en de woofers zijn gemaakt van titaniumdraad. De spoelen hebben een diameter van 75 millimeter. Het cross-over filter heeft een steilheid van 24 dB per octaaf en is gebouwd van componenten van het Duitse Mundorf. Magico is geen voorstander van bi-amping en heeft dus een enkel setje luidsprekeraansluitingen op de A3 gezet. De impedantie bedraagt vier Ohm. Het frequentiebereik loopt van 22 Hz tot 50 kHz. De gevoeligheid bedraagt 88 dB.

Wij hebben de nieuwe A3’s nog niet gehoord, maar wie regelmatig deze website bezoekt weet dat wij goed te spreken zijn over Magico. Zie onder andere onze recensie van de S1 MKII en onze recensie van de S3.

Magico A3: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de nieuwe A3 begin 2018 op de markt komen. De prijs? € 11.750 per paar.


MERK

EDITORS' CHOICE