NIEUWSClasse Audio

Classé Audio weer van de partij in München: Delta-serie versterkers

Hoewel de 'paaspauze' bepaald niet zonder nieuws was - getuige onder meer de lancering van de Bowers & Wilkins Formation-lijn op tweede paasdag - richten we ons vizier inmiddels op één van de belangrijkste events van het jaar: de High End in München. Daar komt de handel, de pers en een grote groep enthousiast consumentenpubliek jaarlijks het nieuwste en het beste uit de wereld van de hifi komt aanschouwen, dus reken er maar op dat HiFi.nl er ook weer aanwezig zal zijn.

In de categorie voorpret lichten we graag alvast wat merken uit die het event aangrijpen om hun beste apparatuur van stal te halen. Één van die merken is het Canadese Classé Audio, dat in het spoor van CES 2019 de schijnwerpers opnieuw op de versterkers uit de nieuwe Delta-lijn zal richten. 

Classé Audio Delta

Dat het Canadese Classé van de partij is in München, is eigenlijk nieuws op zich. Het was immers even stil rond het merk, dat in 2016 en 2017 in zwaar weer kwam en begin vorig kalenderjaar bij Sound United werd ingelijfdEen ruim jaar na de overname door het bedrijf waar je ook Denon, Marantz en onder meer Polk Audio vindt, bereidt Classé Audio zich voor op de lancering van een nieuwe familie van versterkers met een naam die kenners van het merk een belletje zal doen rinkelen: Delta.

De Classé Delta-serie, die naar verwachting laat in de komende zomer op de markt beschikbaar zal zijn, bestaat uit de Delta Pre, de Delta Mono en de Delta Stereo. De nieuwe Delta's werden ontwikkeld in Montréal en geproduceerd in de beroemde fabriek Shirakawa Audio Works in Japan. Bezoekers van de CES in Las Vegas in januari konden al kennismaken, en nog eerder zagen we zelf een tipje van de sluier opgelicht op de jaarlijkse dealerconferentie van Sound United in Alicante.

De Delta Pre (verwachte verkoopprijs onder voorbehoud 9.000 euro) lijkt een goed uitgeruste stereo-voorversterker te zijn met een phonotrap en digitale ingangen. De draaitafelingangen zijn geschikt voor zowel mc-elementen als mm-elementen, waarbij gain- en loading-aanpassing toegankelijk is via het touchscreen op het voorpaneel of de app voor draadloze bediening. Er zijn allerlei extra functies zoals onder meer een parametrische EQ met negen stappen en een Tone/Tilt-besturing.

De Delta Stereo (verwachte verkoopprijs onder voorbehoud 12.000 euro) levert 250 Watt in elk kanaal, waarvan de eerste 12 Watt in klasse A. De Delta Mono (verwachte verkoopprijs onder voorbehoud 10.000 euro) kan tot 300 Watt leveren, waarvan de eerste 30 Watt in klasse A wordt geleverd. Classé Audio heeft een nieuw tunnelontwerp voor actieve koeling ontwikkeld om gebruikers meer flexibiliteit te bieden bij het plaatsen.

Vanuit de berichtgeving in München verwachten we de definitieve prijs en marktbeschikbaarheid van de Delta's.

MERK

EDITORS' CHOICE