Pro-Ject T1: instapproductlijn van draaitafels

Draaitafelbouwer Pro-Ject heeft de T1-productlijn van draaitafels aangekondigd. Het goedkoopste model kost 275 euro. De koper kan kiezen uit een drietal uitvoeringen, waaronder een model met draadloze mogelijkheden en een ander met een ingebouwde phonotrap. De modellen met bluetooth-connectiviteit of een ingebouwde phono-versterker zijn 50 euro duurder.

Pro-Ject T1: instappers voor liefhebbers van vinyl

Na de recente aankondigingen van de CD Box RS2 T CD Transport en de X1 draaitafel, voegt het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems de betaalbare T1-draaitafel toe aan zijn portfolio.

De eerste Pro-Ject T-Line draaitafel is bedoeld om authentieke hifi audio te leveren met een beperkt budget. Met hoogwaardige materialen, stijlvolle esthetiek en een rijk, levendig geluid heeft het uitgebreide ontwikkelingsproces ervoor gezorgd dat er geen compromis hoefde te worden gesloten in de geluidsprestaties bij het bereiken van een dergelijke betaalbare prijs, aldus Pro-Ject.

De stijlvolle CNC-bewerkte plint is vrij van plastic onderdelen en is zorgvuldig vervaardigd om te zorgen dat er geen holle ruimtes aan de binnenkant zitten, waardoor ongewenste trillingen in het chassis worden vermeden. Het glazen draaiplateau is ook een zwaar ontwerp met nulresonantie. Tot slot, de speciaal geselecteerde draaitafelvoeten doen uitstekend werk om de T1 te isoleren van omgevingsvibraties rond het hifisysteem.

Het riemaangedreven draaiplateau is gemonteerd in een ultra nauwkeurig 0,001 mm hoofdlager met een geharde stalen as en messing bus, zoals ook is te vinden in de Essential III-draaitafels van het merk.

De toonarm van de T1 is ook een nieuw model  met een rechte, 8,6-inch effectieve lengte en een stijve aluminium constructie. Deze eendelige toonarm heeft ook lagers met lage wrijving voor absolute nauwkeurigheid tijdens het gebruik.

Pro-Ject T1: prijzen en leveringsinformatie

De T1 draaitafels zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Matt Walnut, High-Gloss Black en Matt White. Het basismodel heeft een adviesprijs van 275 euro.

De T1 BT voegt een ingebouwde phonotrap en een bluetooth-zender toe voor draadloze muziekstreaming en heeft een adviesprijs van 325 euro.

Ten slotte bevat de Phono SB-versie een ingebouwde door Pro-Ject ontworpen kwalitatief hoogwaardige phono-versterker voor mm-elementen en een elektronische snelheidsschakelaar tussen 33 en 45 toeren per minuut. De adviesprijs is 325 euro.MERK

EDITORS' CHOICE