NIEUWS

Stenheim Alumine Three: vloerstaander uit Zwitserland

De Zwitserse luidsprekerbouwer Stenheim heeft de Alumine Three uitgebracht, een vloerstaande luidspreker, die is afgeleid van het grotere model Alumine Five. Met de Alumine Three heeft Stenheim naar eigen zeggen de uitzonderlijke kwaliteit van de Alumine Five gedestilleerd tot een compacte behuizing, waardoor een nog meer toegankelijke muziekervaring wordt gecreëerd voor audiofielen en muziekliefhebbers.

Stenheim Alumine Three

Stenheim is opgericht in 2010 en bouwt uitsluitend luidsprekers. De nieuwe luidspreker genaamd Alumine Three is gemaakt in Zwitserland en is volgens het bedrijf het resultaat van jarenlang onderzoek en ongeëvenaarde kennis van audiofiele technologie.

Het ontwerp haalt veel inspiratie uit de Alumine Five, de meermaals bekroonde luidspreker van Stenheim. Net als zijn voorganger is het een volledig aluminium model en deelt het zijn technische specificaties, inclusief extreem hoge efficiëntie. De luidspreker kan daarom ook worden gecombineerd met een hoogwaardige low-power-versterker. De compacte behuizing van de Alumine Three onderscheidt zich volgens Stenheim door de extreem hoge prestaties tegen een lagere prijs. Sommige fabrikanten richten zich op de zintuigen, anderen op technologie. Stenheim stelt deze twee aspecten te combineren.

De Alumine Three gebruikt geavanceerde technologie speciaal voor muzikanten en muziek. Het dompelt je onder in het hart van de muziek alsof je er live naar luistert. De minste vibratie, nuance van de stem, aanraking of boogbeweging en het gevoel en de emotie van de muzikant worden voelbaar. De Alumine Three is ontworpen om muziek tot leven te brengen. Dit komt tot uiting in het tijdloze, verfijnde ontwerp met strakke lijnen en lichte, neutrale tinten. Door voorbijgaande trends te negeren, is de Alumine Three gebouwd om lang mee te gaan en vooral om luisterplezier te herontdekken, aldus Stenheim.

De Alumine Three zal zijn wereldpremière beleven tijdens de komende Axpona audiobeurs in Chicago die wordt gehouden van 12 tot 14 april 2019. We weten nog niet of en wanneer de luidspreker naar Nederland zal komen en voor welke prijs. Als wij meer weten zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

Stenheim Alumine Three :technische specificaties

 • Drieweg vloerstaande luidspreker met 4 hoogefficiënte transducers, 2 x 8-inch woofers, 1 x 5 1/4-inch neodymium medium drivers, 1 x neodymium tweeter
 • Massieve aluminium behuizing met drie onafhankelijke kamers: twee gesloten (medium en tweeter) en één met een laminaire flow front-poort
 • Passieve drieweg cross-over, gebouwd van hoogwaardige audiofiele componenten
 • Frequentiebereik: 32 Hz tot 35 kHz
 • Gevoeligheid: 93 dB
 • Belastbaarheid: 150 Watt RMS, 300 Watt piek
 • Minimaal aanbevolen vermogen: 10 Watt
 • Nominale impedantie: 8 Ohm (minimaal 5 Ohm)
 • Afmetingen: (HxBxD): 1.050 x 250 x 330 millimeter
 • Gewicht:: circa 70 kilogram (inclusief verstelbare voet)
 • Garantietermijn: vijf jaar


EDITORS' CHOICE