Chord’s firmware update geeft Poly ondersteuning voor Tidal, Roon en meer

Chord Electronics heeft een firmware update uitgebracht voor de Poly, een streaming-module voor de Mojo, een draagbare DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker. De nieuwe firmware (V.2.0.0) heeft de naam Poly 2 gekregen, waarmee Chord wil aangeven dat ingrijpende verbeteringen zijn doorgevoerd, waaronder de toevoeging van ondersteuning van streamingdiensten Tidal en Qobuz. Na installatie van de firmware update is de Poly ook Roon Ready.

Chord Electronics Poly 2

De firmware update die het in 1989 opgerichte Britse audiobedrijf Chord Electronics heeft gemaakt voor streaming-module Poly is verbeterd en uitgebreid. De firmware met versienummer V2.0.0 geeft ondersteuning van het gebruik van streamingdiensten Tidal en Qobuz via veel gebruikte DLNA apps.

Maar daar blijft het niet bij. De firmware update geeft de Poly ook meteen een Roon Ready certificaat, toegang tot internet radio, een DSD rendering update en ondersteuning van gapless playback, mits ondersteund door de gebruikte app.


Een nieuwe wifi driver zou voor een snellere en meer stabiele verbinding over 2,4 GHz netwerken moeten geven. Ook de verbinding via bluetooth is verbeterd en muziek zou makkelijker te vinden moeten zijn vanwege de toevoeging van Id3tag-ondersteuning aan de Music Player Daemon.

De configuratieknop heeft ook verbeteringen gekregen. De gebruiker kan eenvoudig schakelen tussen Hotspot en Network Mode. Het opnieuw instellen van het Hotspot wachtwoord en de bluetooth pincode, het terugzetten van fabrieksinstellingen en een handmatige firmware update kunnen eenvoudig worden uitgevoerd door de configuratieknop twintig seconden in te drukken. De gebruiker krijgt vervolgens gesproken instructies te horen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Chord Electronics.

MERK

EDITORS' CHOICE