NIEUWS

Mother Earth’s Plantasia: ook planten kunnen van muziek genieten

Het feit dat mensen van muziek kunnen genieten en dat muziek bepaalde gevoelens van mensen kan prikkelen veronderstellen wij als genoegzaam bekend. Sommigen beweren dat dieren ook van muziek kunnen genieten, maar wat wij nog niet wisten is dat planten ook van muziek kunnen genieten. Ja, echt waar. 

Heruitgave van Mort Garson’s Mother Earth’s Plantasia door Sacred Bones

Kort geleden hebben wij geschreven over een vinylplaat met daarop aan allebei de kanten totale stilte. De stilteplaat is vriendelijk uitgedrukt een apart product. De geplande heruitgave van componist Mort Garson’s cultalbum uit 1976 Mother Earth’s Plantasia is ook een apart product. De plaat was bedoeld voor ... planten, en liefhebbers van planten. Dit opmerkelijke album wordt voor het eerst heruitgegeven door Sacred Bones en zal in juni 2019 op de markt komen.

Het album is geïnspireerd op het boek The Secret Life Of Plants, een fenomeen uit de jaren zeventig geschreven door de occultist / voormalig OSS-agent Peter Tompkins en liefhebber van wichelroedelopen / voormalig CIA-agent Christopher Bird. In het boek wordt beweerd dat kamerplanten onze gedachten kunnen lezen, onze gebeden kunnen horen, telepatische gaven bezitten, in staat zijn signalen van verre sterrenstelsels te ontvangen, natuurrampen kunnen voorspellen en vooral kunnen genieten van het luisteren naar muziek. Waarvan akte.

Componist Mort Garson componeerde het album Plantasia in de jaren zeventig van de vorige eeuw met een nieuw uitgebrachte Moog-synthesizer voor de plantenwinkel Mother Earth gelegen aan de Melrose Avenue in Los Angeles. Het album is speciaal gemaakt en verkocht voor de planten die door de klanten van Mother Earth werden gekocht.

Naar verwachting is Plantasia van 21 juni 2019 in diverse vinyluitvoeringen te koop. De groene versie spreekt ons het meest aan. Plantasia zal ook op cd en als download worden uitgebracht. Van harte aanbevolen voor wie het beste met zijn planten voorheeft. Wellicht kunnen landbouwers of tuinders de opbrengst van hun gewassen verhogen door hun planten Plantasia ten gehore te brengen. Gelukkige planten groeien immers harder.

Meer weten? Kijk dan op https://mortgarson.bandcamp.com/album/mother-earths-plantasia.

Mother Earth’s Plantasia, tracklist:

  1. Plantasia
  2. Symphony For A Spider Plant
  3. Baby’s Tears Blues
  4. Ode To An African Violet
  5. Concerto For Philodendron And Pothos
  6. Rhapsody In Green
  7. Swingin’ Spathiphyllums
  8. You Don’t Have To Walk A Begonia
  9. A Mellow Mood For Maidenhair
  10. Music To Soothe The Savage Snake Plant

EDITORS' CHOICE