NIEUWS

Silent Meditation: plaat met totale stilte aan beide kanten

Een plaatje draaien en tegelijkertijd genieten van stilte zonder de volumeknop van de versterker dicht te draaien? Binnenkort is het mogelijk, mits het Kickstarter-project van Eric Antonow van de grond komt. Dit product lijkt ons zeer geschikt voor liefhebbers van draaitafels die een hekel hebben aan muziek. De plaat zal worden geperst op 140 grams doorzichtig vinyl. Heel audiofiel.

Silent Meditation

Soms moet je iets meerdere keren lezen of horen om het te geloven. Dat overkwam ons bij het kennisnemen van het Kickstarter-project van Eric Antonow. Voor zover we kunnen nagaan is dit geen grap, maar dat weten we niet zeker.

Wat is het geval? Eric Antonow houdt van mediteren. Nadat hij een plaat met meditatiemuziek had gehoord, trok hij de conclusie dat absolute stilte lekkerder mediteert. Aldus lanceerde hij het idee om een vinylplaat uit te brengen met twee kanten met daarop totale stilte. Afgedraaid op 33 toeren per minuut krijgt de luisteraar twintig minuten stilte per kant. Op 45 toeren is dat ongeveer 15 minuten. Als het Kickstarter-project van de grond komt is de stilteplaat vanaf mei 2019 leverbaar voor 20 dollar per exemplaar. Dat is niet duur voor een doorzichtige 140-grams persing.

Waarom zou de luisteraar de plaat eigenlijk moeten omdraaien? Heeft de B-kant wellicht een andere stilte dan de A-kant? Wellicht is één van onze lezers bereid om de plaat te bestellen en t.z.t. vernemen wij graag zijn of haar bevindingen. We horen ook graag hoe de geluidskwaliteit bevalt. En welk element het beste gebruikt kan worden.

Als je absolute stilte wilt, kan je natuurlijk ook al je audioapparatuur uit laten staan. Dat is natuurlijk lang niet zo audiofiel als het opzetten van een stilteplaat. Voor wie geen draaitafel bezit is er nog een alternatief: een filmpje van een draaiende draaitafel afspelen op de televisie. Demp het geluid van de tv en geniet van de stilte tijdens het mediteren. Of zet niets aan of op, sluit je ogen en denk aan een draaiende draaitafel. Heel groen, heel hip en heel audiofiel.

EDITORS' CHOICE