(Gesponsord artikel)REVIEWDenon

User Reviews van het Denon Ceol N10 alles-in-één systeem

Redactie HiFi.nl | 01 april 2019 | Denon

Denon presenteerde afgelopen zomer het toen gloednieuwe Ceol N10 netwerkmuzieksysteem, tijdens de jaarlijkse Sound United dealerconferentie. In Alicante konden we voor het eerst kennismaken met de alles-in-één set en Jamie kon er vrij snel daarna mee aan de slag voor een uitgebreide review. 

Inmiddels is de set volop verkrijgbaar en zijn we samen met Sound United op zoek gegaan naar lezers van HiFi.nl die als thuistesters eens met de N10 aan de slag wilden. Dat leverde erg veel reacties op - moeten we zeker vaker doen! - waaruit we vervolgens drie deelnemers selecteerden voor de User Reviews. Hun bevindingen zijn inmiddels verschenen, dus we nemen graag even de hoofdpunten door. Ook zijn de volledige reviews van deze lezers inmiddels op HiFi.nl te vinden. 

Denon Ceol N10

De Denon CEOL N10 is een alles-in-één systeem voor wie van alle gemakken wil worden voorzien tijdens het muziek luisteren. Je kiest voor een toestel als dit (en niet voor een draadloze speaker) omdat je naast radio en streaming ook cd’s wil beluisteren. En misschien wil je toch de veel betere stereo-ervaring ervaren die twee losse luidsprekers bieden ten opzichte van een enkele draadloze speaker?

Om eens bij onze lezers te polsen wat zij van het netwerkmuzieksysteem vinden, plaatsten we een oproep: 'wil jij een paar weken over een Ceol N10-set beschikken en daar een eigen review van maken, die we vervolgens integraal zullen publiceren? Meld je dan aan, dan word je ook nog eens beloond met een Denon Envaya (DSB-250BT) Bluetooth speaker ter waarde van 159 euro.' De volgende drie deelnemers gingen vervolgens met een thuistestpakket aan de slag, en deelden hun ervaringen in drie leuke reviews. Via deze link vind je onze expertreview, onderstaand delen we de ervaringen van onze thuistesters.

Niek & Frouke

Niek Luinge en zijn vrouw Frouke Heuvelman waren samen verantwoordelijk voor één van de reviews van ons thuistesterspanel. "Van HiFi.nl heb ik de kans gekregen om het Ceol N10 alles-in-één systeem van Denon te mogen testen. Dat wil natuurlijk elke liefhebber van goed geluid!"

"Vóórdat de set überhaupt gearriveerd was, had ik de nodige vooroordelen," schrijft Niek. "Zo’n alles-in-één kan nooit goed klinken, het zal wel goedkope rommel zijn, er komt vast een heel blikkerig geluid uit – et cetera. Gelukkig verdwenen verreweg al die vooroordelen als sneeuw voor de zon. De weergavekwaliteiten - "toch datgene waar het allemaal om draait in audioland"- kwamen voor Niek en Frouke als een grote verrassing. "Dit systeem klinkt bijzonder goed! Tegen al mijn verwachtingen in mag ik wel zeggen. Het is een alles-in-één systeem wat klein is, licht van gewicht, er redelijk goedkoop uitziet, maar klinkt als een huis!"

"Al met al heb ik een hele leuke tijd achter de rug met de Denon Ceol N10," schrijft Niek in zijn conclusie. "Het is een compact en fijn apparaat wat zich fijn laat bedienen, met zeer veel functies, je kunt er vrijwel alles op aansluiten wat je wilt en tot slot klinkt het ook nog eens bijzonder goed. Vooral dat laatste maakt dat ik dit apparaat zonder meer aanraad." Je leest de gehele review hier.

Frank & Monique

Het tweede adres waar de afgelopen weken een N10-set opgesteld stond, was bij Frank en Monique, die daar eveneens een mooie review van gemaakt hebben. "Laten we beginnen ons voor te stellen. Mijn partner Monique, 58 jaar, is werkzaam in de zorg en als Yoga-docente. Ze beschikt over een muzieksmaak die loopt van oude sixties-soul tot funk, maar ze is ook inmiddels groot fan geworden van Paul Carrack, Boz Scaggs, Michael McDonald en overige blue-eyed-soul-vocalisten. Ik, Frank, 62 jaar, ben docent Nederlands op een middelbare school, en een echte muziekfreak met een hele brede muzieksmaak." 

"De compacte verpakking verraadde nog niks, maar na het uitpakken stond er een mooie blinkende machine, geflankeerd door de twee bijgeleverde compacte boxen met een typische Denon-afstandsbediening ernaast. Dit was nu echt Plug & Play en zeker geen Plug & Pray; integendeel, een kind kon de was doen, alles wees zich vanzelf. De boxen waren zo aangesloten door de luidsprekerkabels achterin simpel vast te klikken."

"Wij hebben gedurende een viertal weken de volgende media gebruikt: (1) USB-stick met een paar duizend nummers, (2) honderden cd’s; zie hiervoor voor de uitvoerige opsomming van de verschillende muziekstijlen van Americana tot disco en alles daar tussenin, (3) ontelbare nummers gestreamd via Spotify én Deezer."

"Al met al ben ik van mening dat Denon een hele mooie set heeft gemaakt, waarbij ik me ook in het koor schaar van hen die vinden dat het geluid gebaat is bij grotere boxen, aangezien, zoals de Amerikanen graag plachten te zeggen: “there is no substitute for cubic inches”, vrij vertaald: hoe meer omvang een box heeft, hoe mooier het geluid klinkt." Je leest de gehele review hier.

Egon en zijn gezin

De derde en laatste user review werd verzorgd door Egon Bulten en zijn gezin. "Met twee meiden en een eigen bedrijf aan huis hoor je altijd wel de radio of wordt er ergens een Spotify Playlist afgespeeld in ons huis."

"Tot mijn opluchting kregen we een witte review-unit", schrijft Egon, "die al snel in de smaak viel bij mijn vriendin, en dat is dus zeker een pluspunt. De unit zelf voelt solide aan voor zijn grootte, dus de interne componenten zullen van hoge kwaliteit zijn aangezien de buitenkant voornamelijk uit plastic is opgebouwd."

"Het aansluiten ging erg gemakkelijk en omdat de unit niet al te groot is, is deze ook bijna overal te plaatsen. Omdat het een review unit betreft heb ik ervoor gekozen om deze op zolder te plaatsen waar wij een multimedia hoekje hebben gecreëerd voor de meiden en waar ik me af en toe kan afzonderen om even rustig naar muziek te luisteren of een filmpje te kijken. De TV aangesloten door middel van een optische kabel, stekker erin en aanzetten. De setup ging vrij eenvoudig en de eerste update werd zonder problemen geïnstalleerd."

"De Ceol N10 is een echte kleine alleskunner. We hebben hem aangesloten op een TV met een paar 8W speakers en een avondje binge watching is nu een stuk aangenamer geworden. Conversaties worden helder en gecentreerd weergeven en geluidseffecten komen tot leven. Onze meiden kijken nu graag boven op zolder een film of een serie, waar ze voorheen toch altijd beneden bleven, dus een win-winsituatie. En als ze niet aan het Netflixen zijn dan ze wel aan het gamen op de Xbox, maar dan gaat hij wel iets zachter."

"Heeft deze review ons kunnen helpen met onze keuze? Ja, we zijn erg verrast door de Ceol N10 en je kunt hem oprecht een rasechte alleskunner noemen van Denon. De N10 produceert in deze standaard opstelling een gedetailleerd warm geluid die iedere consument, of die nou van hiphop, dance, pop, rock country, jazz of klassiek houdt, zeker zal waarderen!" Je leest de gehele review hier.

Kijk hier voor een overzicht van dealers van de Denon CEOL N10

MERK

EDITORS' CHOICE