NIEUWSAyon Audio

Ayon Audio S-10 MKII netwerkspeler: streamer met buizen in de eindtrap

Het Oostenrijkse audiobedrijf Ayon Audio heeft een MKII-versie uitgebracht van de S-10-netwerkspeler die het bedrijf in 2016 heeft geïntroduceerd. De netwerkspeler is voorzien van een klasse-A-uitgangstrap op basis van een 6H30 dubbele triode. Het uiterlijk van de MKII-versie is niet veranderd maar onder de motorkap zijn wel de nodige wijzigingen doorgevoerd. 

Ayon Audio S-10 MKII

De nieuwe netwerkspeler van Ayon Audio is voorzien van een nieuwe dual mono DA-converter en een bijgewerkte PCM-DSD converter die elk type PCM-signaal naar DSD kan converteren. Alle functies die in de originele S-10 zijn geïntroduceerd zijn behouden, inclusief de mogelijkheid om af te spelen vanaf een computer, een USB-station of een netwerkschijf.

De MKII-versie heeft, net als de originele S-10, een optioneel plaatsbare analoog voorversterkergedeelte met een analoge volumeregelaar. De klasse-A triode buizenuitgangstrap van de Ayon Audio S-10 MKII kan worden geconfigureerd voor single-ended of volledig gebalanceerde werking. De S-10 MKII borduurt voort op het modulaire ontwerpconcept van Ayon, zodat klanten het product volgens hun specifieke eisen kunnen configureren. Met de S-10 MKII heeft Ayon naar eigen zeggen een volledig nieuw streamerplatform geïmplementeerd en het zo ontworpen dat bestaande S-10-bezitters hun apparaat kunnen upgraden naar MKII-prestaties.

Ook is voeding van de MKII-versie verbeterd. De R-core voedingstransformator heeft afzonderlijke transformatorwikkelingen en filters voor de digitale en analoge secties, samen met acht afzonderlijke spanningsregelaars. Om de reactiesnelheid te verhogen, zegt Ayon Audio dat het de capaciteit van de voeding aanzienlijk heeft verhoogd.

Volgens Ayon werken de eenvoudigste circuits het best samen met het kortste signaalpad. Hoe korter het signaalpad, hoe minder kans op degradatie van het signaal uit verschillende bronnen, inclusief de draad zelf. Daarom zijn de voorversterkers van Ayon veelal voorzien van single-ended klasse-A circuits.

Alle bedieningselementen van de Ayon S-10 MKII worden afgelezen op het QVGA 127 mm TFT-scherm en bestuurd via een gratis app die beschikbaar is voor iOS en Android. Streamingfunctionaliteit wordt geboden door een nieuwe StreamUnlimited-module, terwijl de interne serveroptie een op maat gemaakte JRiver-mediaserver FW gebruikt die rechtstreeks door JRiver is ontwikkeld. Dit betekent dat Tidal, Qubuz en HiRes Audio rechtstreeks zijn geïntegreerd, plus dat er dual-band wifi is en twee Ethernet-poorten. De DA-converter (ook nieuw, van AKM) converteert zowel PCM als DSD (DIFF, DSF) en ondersteunt de gangbare formaten, waaronder WAV, FLAC en AIFF, draadloos of via ethernet, of via de digitale ingangen (S / PDIF, Toslink, USB-B en USB-A).

Optioneel kunnen een tweetal analoge cinch-ingangen en/of een analoge volumeregeling geplaatst worden. Ook optioneel is een PCM naar DSD converter (tot 256×, omschakelbaar).

Ayon Audio S-10 MKII: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de S-10 MKII geleverd kan worden en voor welke prijs. Als wij meer informatie hebben, zullen wij dit bericht bijwerken.

MERK

EDITORS' CHOICE