NIEUWSArcam

9 niet te missen reviews van Homecinema Magazine

Rob Nijman | 23 maart 2019 | Fotografie Fabrikant | Arcam

We lichten regelmatig een aantal niet te missen hardware reviews van zustersite Homecinema Magazine uit. Nu het inmiddels officieel lente is, wordt het hoog tijd voor een eerste overzicht van reviews uit 2019.

Review: Arcam AVR850 av-receiver

AV-receivers van Arcam zijn niet de meest sexy toestellen die je kunt kopen. Maar kijk liever naar waar het echt om draait. En dan zal je ontdekken dat het topmodel AVR850 van het Britse merk bijzonder sterk uit de hoek kan komen. Een uitstekend versterkingsgedeelte en Dirac maken deze 7.1-receiver een high-endmonster.

Lees de gehele review hier.

Review: Harman Kardon Citation 100, 300 en 500

Het succes van Sonos evenaren, hoe doe je dat? Door in te zetten op een trendy design met hippe stoffen, een aardig geluid, Chromecast én Google Assistant, aldus de Citation-lijn van Harman Kardon. Jamie bekeek drie draadloze speakers uit deze nieuwe multiroom-speakerfamilie: de Citation 100, 300 en 500.

Lees de gehele review hier.

Review: Sonus faber Sonetto III in surround

Sonus faber is op en top Italiaans, met speakers die er uitzien alsof ze gebouwd werden door een meestervakman. Zo ook de Sonetto-luidsprekers uit de middenklasse. Ze hebben een mooie reputatie als muziekweergevers – Jamie testte ze voor HiFi.nl al in stereo – maar hoe bruikbaar zijn ze voor surround?

Lees de gehele review hier.

Review: Sonos Amp 

De Sonos Amp is een stereoversterker die je met eigen speakers combineert, maar kan ook veel meer dan dat. Het blijkt zelfs een verrassend bruikbaar alternatief  voor een AV-receiver te zijn. Dat scenario moeten we onderzoeken! Jamie ging dus net als bij de Sonus faber voor HiFi.nl aan de slag met de Amp in stereo, en bekeek voor Homecinema Magazine wat je op surroundvlak van de nieuwste Sonos mag verwachten.

Lees de gehele review hier.

Review: diverse projectoren

Beeldspecialist Eric Beeckmans heeft in de voorbije maanden een aantal high-end projectoren van merken als Epson en Optoma onder handen genomen. Bij dezen een overzichtje:

  • Epson EH-TW7400: In het najaar van 2018 vernieuwde Epson zijn drie beste Home Theater projectoren. De EH-TW7400 is het basismodel van de drie. Maar basis betekent in dit geval nog steeds een projector die Ultra HD en HDR ondersteunt en die erg goed uitgerust is. Redenen genoeg om hem te testen.

  • Optoma UHD370X: Optoma heeft een bijzonder uitgebreid gamma projectoren. HCM koos de UHD370X omdat het apparaat een uitstekende combinatie belooft: een Ultra HD projector met voldoende lichtopbrengst om te kijken bij omgevingslicht, HDR ondersteuning, en een bijzonder aantrekkelijk prijskaartje. Kan hij die combinatie waarmaken?

  • Panasonic TX-100FP1E: Een aantal jaar geleden maakte Panasonic bijzonder knappe Home Theater projectoren. Met deze short throw projector zien we voor het eerst in lange tijd terug een model in deze categorie. De TX-100FP1E pakt uit met flink wat helderheid en een ongebruikelijke vorm.

  • Samsung Onyx LED-display: Samsung brengt een radicale vernieuwing, namelijk cinema zonder projector, dankzij het Onyx scherm. Eric bracht een bezoek aan de gloednieuwe installatie in Parijs.

Achtergrond: Dirac Live 2.0

Strikt genomen geen review, maar meer een achtergrondartikel is dit stuk van Jamie iets dat we hier toch graag meenemen. Dirac was namelijk al één van de beste oplossingen voor kamercorrectie beschikbaar, maar een grondig herwerkte versie maakt de software nu toegankelijker voor een grotere publiek. Dat komt goed uit, want op hetzelfde moment verschijnen ook meer surround- en stereo-apparaten met Dirac aan boord. Onder meer Arcam, NAD en Rotel omhelzen sinds kort de nieuwe Dirac-software. Het is uiteraard ook bruikbaar met bestaande Dirac-partners, zoals miniDSP en Storm Audio.

Lees het hele artikel hier.

MERK

EDITORS' CHOICE