NIEUWSGryphon

Importeur Hifinesse neemt Gryphon Audio Designs op in portfolio

De producten van het Deense high end audiobedrijf Gryphon Audio Designs zijn opgenomen in het portfolio van importeur Hifinesse. Gryphon Audio Designs bouwt versterkers, bronnen en luidsprekers en wordt geleid door Flemming E. Rasmussen. Versterkers werken veelal in klasse A en de producten van Gryphon Audio Design zijn naar eigen zeggen compromisloos gebouwd.

Gryphon Audio Design: vanaf nu onder de paraplu van Hifinesse

De Deense ontwerpschool kent tal van beroemde audiofabrikanten. Ondernemingen die door hun vernieuwende en vaak zelfs trendsettende moderne ontwerptaal, wereldwijd veel aanzien hebben verworven en in meerdere opzichten zelfs geschiedenis hebben geschreven. Eén van de meest indrukwekkende voorbeelden van deze stroming is zondermeer het legendarische Gryphon Audio Designs. Een high-end audiomerk onder leiding van grafisch ontwerper Flemming E. Rasmussen, waarin begeerlijke aspecten als onderscheidend design, materiaalkeuze, bedrijfszekerheid en een superieure geluidskwaliteit tot een prachtig en indrukwekkend totaalgeheel hebben geleid.

Het is dan ook niet zo vreemd dat toen eenmaal de kans zich voordeed, importeur Hifinesse dit prachtige merk zonder enige twijfel aan zijn bestaande productportfolio met klinkende namen als GamuT, Mastersound, Nordost, QRT en Trenner & Friedl wilde toevoegen. Vol trots kan nu worden gemeld dit ook daadwerkelijk is gelukt! Hierdoor kan vanaf heden eenieder die van werkelijk mooie audioproducten houdt voor zowel de Nederlandse als Belgisch Vlaamse markt met dit legendarische merk kennis gaan maken.

Gryphon Audio Design: sinds 1993

Voor wie nog niet bekend is met de Gryphon producten, leest de oorsprong van het merk bijna als een spannende jongensroman. Want zoals je wel vaker hoort bij dit soort succesverhalen, is ook hier alles van start gegaan met de ontwikkeling van componenten voor eigen gebruik.

Begin jaren tachtig van de vorige eeuw importeerde Flemming namelijk high-end audio producten voor de Deense markt als hobby en was zijn feitelijke werk op dat moment nog hoofd grafisch ontwerp voor het grootste Scandinavische merk van sportkleding. Dit alles veranderde echter in snel tempo op het moment hij voor een Amerikaanse audioshow zijn eigen ontwikkelde phono-voorversterker genaamd 'Head Amp' inzette voor een demo. Al snel herkende een Japanse distributeur de bijzondere kwaliteiten, waardoor niet lang daarna de voltallige audiopers van het Aziatische land het apparaat de status 'beste koop' toekende. De vraag werd vervolgens zo groot dat Flemming in 1993 besloot zich volledig op het ontwerpen en vervaardigen van audioproducten toe te leggen en samen met een zorgvuldig samengesteld ontwerpteam Gryphon Audio Designs op te richten.

Inmiddels bestaat het uitgebreide leveringsprogramma van deze volledig in Denemarken vervaardigde apparaten uit zo'n beetje alle disciplines waaruit een audiosysteem kan worden opgebouwd. In dit geval is dat vanaf bronnen als phono-voorversterkers en een cd-speler, tot geïntegreerde, voor- en eindversterkers, luidsprekers, kabels en accessoires aan toe. Specifiek kan hier nog aan worden toegevoegd dat alle versterkers op de geïntegreerde Diablo 120 (vanaf € 10.680,-) en Diablo 300 (vanaf € 15.350,-) na, volledig in klasse A werken, geen negatieve feedback bezitten en dual mono zijn opgebouwd.

Op de bekende Audio Show in Alkmaar zullen in ieder geval de beide geïntegreerde Diablo versterkers, de Scorpio S cd-speler en de Sonett phono voorversterker al aan het publiek kunnen worden getoond, terwijl zowel Audio21 uit Wapenveld en Multifoon uit Rotterdam zich als eerste dealers hebben aangemeld.

Meer weten? Kijk dan op www.hifinesse.nl/Gryphon-Audio (e-mail: info@hifinesse.nl).


MERK

EDITORS' CHOICE