NIEUWSGryphon

Gryphon Audio Designs presenteert Sonett Phonostage

Het Deense Gryphon Audio Designs heeft een nieuwe phono-versterker uitgebracht met de naam Sonett. Het apparaat is geschikt voor zowel mc- als mm-elementen en is instelbaar met de microswitches aan de achterzijde. Feitelijk is het een eerder ontworpen phono-module die nu is ondergebracht in een eigen kast met een dual mono-voeding.

Gryphon Sonett Phonostage: instelbare phono-versterker

Gryphon Audio Designs is een Deens bedrijf dat in 1985 is opgericht door Flemming E. Rasmussen. Vinyl heeft altijd speciale aandacht gekregen van Gryphon. In de woorden van oprichter Flemming E. Rasmussen: “de LP heeft hier bij Gryphon een heel speciale plaats in onze harten, omdat dit de inspiratie was voor ons allereerste product, de nu legendarische Gryphon Head Amp. Voor veel mensen blijft de LP het beste high fidelity-medium ooit aangeboden voor thuisgebruik, vóór de compact disc en vóór het downloaden of streamen van muziek.”

In een poging om de prestaties van de referentieniveau Gryphon Legato Legacy phonostage naar meer betaalbare prijspunten te brengen, heeft Gryphon de Phonostage-module ontworpen voor eenvoudige installatie in de Gryphon Diablo 300 en Diablo 120, beiden geïntegreerde versterkers. Vanwege de vraag van klanten is deze phono-module verbeterd en voorzien van een eigen kast met een hoogwaardige dual mono-voeding.

De schakeling van de Sonett is uitgevoerd zonder terugkoppeling en werkt in klasse A. Capaciteit en impedantie zijn instelbaar. Veel aandacht is besteed aan het intern scheiden en afschermen van diverse onderdelen om onderlinge beïnvloeding te minimaliseren. De ruisvloer ligt voor mm-elementen op -84 dB. Voor mc-elementen is dat -72 dB. Gryphon heeft naar eigen zeggen alleen de beste onderdelen gebruikt voor de bouw van de Sonett.

Gryphon Sonett Phonostage: prijs en leveringsinformatie

De Gryphon Sonnett is leverbaar voor 5.990 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE