Mitchell & Johnson S800: cd-speler, volledig in Engeland gebouwd

Het Britse audiobedrijf Mitchel & Johnson heeft zijn 800-productlijn uitgebreid met een cd-speler genaamd S800 CD Player. De nieuwe S800 is in Engeland ontwikkeld en ook de bouw vindt in Engeland plaats. De S800 zal op de komende Bristol Hifi show aan het publiek worden getoond.

Mitchell & Johnosn S800 CD Player: cd-speler met XLR-uitgangen en cinch-uitgangen

Het in 2012 opgerichte en in Groot-Brittannië gevestigde Mitchell & Johnson lanceerde zijn eerste hificomponenten zo’n vijf jaar geleden en heeft inmiddels een portfolio opgebouwd van versterkers, streamers en cd-spelers. Vol trots meldt het bedrijf dat alle producten in Engeland worden ontwikkeld en gebouwd. Mitchell & Johnson heeft een vaste plek weten te veroveren in de volle markt van relatief betaalbare hificomponenten.

De nieuwe S800 CD Player is een cd-speler die wordt toegevoegd aan de 800-productlijn, de vlaggenschiplijn van het bedrijf. In deze productlijn bevindt zich ook de S800 Stereo Pre-Amplifier en de S815 Stereo Power Amplifier. Uiteraard wordt de nieuwe S800 CD Player gepresenteerd als het perfecte gezelschap voor dit koppeltje versterkers.

De S800 CD Player is voorzien van zowel cinch- als XLR-uitgangen en heeft ook digitale uitgangen, geen ingangen. Het hart van de DA-converter is een chip van ESS Sabre type ES9018. Ook een 12 Volt trigger ingang/uitgang is aanwezig zodat het apparaat mee kan aan/uitschakelen met andere apparaten.

Mitchell & Johnson heeft ook een hoofdtelefoonuitgang geplaatst. Het hart van de hoofdtelefoonversterker is een chip van Texas Instruments type TPA 6130A2.

Voor het overige heeft Mitchell & Johnson nog geen gegevens vrijgegeven. Het bedrijf zal meer details bekend maken op de komende Bristol Hifi show.

Mitchell & Johnosn S800 CD Player: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe S800 CD Player zal in april 2019 in de winkel liggen. De koper kan kiezen uit een zilverkleurige of zwarte uitvoering, beiden geborsteld. In Groot-Brittannië zal de S800 CD Player voor een bedrag van 1.299 Britse ponden van eigenaar wisselen. De prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt.EDITORS' CHOICE