Mitchell & Johnson onthult vlaggenschepen op Bristol Show

Het Britse audiomerk Mitchell & Johnson grijpt de komende Bristol Show in Engeland aan voor de onthulling van een nieuwe voorversterker genaamd S800 en een nieuwe eindversterker genaamd S815. De voorversterker is voorzien van digitale ingangen. Het tweetal is straks het setje vlaggenschepen van Mitchell & Johnson.

Mitchell & Johnson S800 en S815: voorversterker en eindversterker

Het in Groot-Brittannië gevestigde Mitchell & Johnson maakte zijn debuut op de Bristol Show in 2014, na de internationale introductie op CES in de maand ervoor. Het bedrijf kwam gewapend met meerdere betaalbare apparaten, van versterkers, muziek-streamers en cd-spelers tot een hoofdtelefoon. Het portfolio van Mitchell & Johnson is nu goed gevuld  en op de komende Bristol Sound & Vision Show 2018 komend weekend worden de twee nieuwe vlaggenschepen onthuld.

De S800 is een voorversterker met elk drie optische en coaxiale ingangen en een asynchrone usb-ingang die PCM-bestanden tot 24-bit/192 kHz kan afspelen. Voorts zijn vier cinch-lijningangen en een draaitafelingang voor zowel mm- als mc-elementen beschikbaar. De draaitafelingang heeft ook een laagfrequent filter.

Er is ook een uitgang voor een opnameapparaat. Wie meer lage tonen wil kan de subwoofer-uitgang gebruiken. Voor privé luistersessies kan één van de hoofdtelefoonuitgangen gebruikt worden. De S800 beschikt over XLR-uitgangen en dat heeft als voordeel dat eventueel lange kabels naar de eindversterker gebruikt kunnen worden.

De S815 heeft XLR-ingangen, dus dat komt goed uit. De nieuwe eindversterker levert 150 Watt in acht Ohm en werkt in klasse A/B. De S815 heeft lijnuitgangen voor het doorlussen van het signaal naar een tweede eindversterker voor het geval de gebruiker bi-amping zou willen toepassen. Met twee paar luidsprekeraansluitingen is de S815 ook geschikt voor bi-wiring.

Mitchell & Johnson S800 en S815: prijs en leveringsinformatie

De S800-voorversterker en S815-eindversterker kosten 1.299 Britse ponden per stuk en zijn verkrijgbaar in geborsteld zilver of zwart. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE