NIEUWS

Audio Wise maakt doorstart en introduceert nieuwe versterkers en bekabeling


Rob Nijman | 14 februari 2019 | Fotografie Fabrikant

Het Nederlandse audiobedrijf Impulse Electronics, opgericht in 1987 en later veranderd in Audio Wise, heeft in 2012 de activiteiten moeten staken. Oprichter Keith Marshall laat aan HiFi.nl weten dat er het afgelopen jaar echter de nodige stappen gezet zijn om een doorstart te kunnen maken en introduceert nu met trots de Solo instap MM-phono voorversterker en Trio-P combi mm/mc phono- en passieve voorversterker.

"In 1987 richtte ik mijn eerste audiobedrijf, Impulse Electronics, op met als doel luidsprekers naar eigen inzicht te ontwerpen en deze te gaan fabriceren en verkopen", vertelt Marshall. In de eerste tien jaar raakte het merk befaamd dankzij de 4-serie transmissielijn. "De modellen 34 en 54 behaalden een gezamelijke verkoop van ruim 2500 paar in Nederland, en waren daarmee mijn meest succesvolle modellen."

Audio Wise

Onder het credo 'experts in luidsprekers' werd in 2006 het nieuwe bedrijf Audio Wise opgestart, met een breed aanbod aan diensten op luidsprekergebied, waaronder reparaties van Impulse luidsprekers en van andere merken, modificaties, updates, renovaties van oude systemen en custom design. Audio Wise verzorgde ook de productie en verkoop van de nieuwe Impulse modellen en de productie van de luidsprekersystemen van QS audio. Daarnaast werden er hoogwaardige luidsprekercomponenten en onderdelen geleverd via een eigen webwinkel gericht op zowel particulieren als bedrijven. 

De nieuwe Audio Wise Solo

"In 2012 dacht ik het wat rustiger aan te gaan doen en staakte ik de activiteiten van Audio Wise. Mijn passie voor muziekweergave bleef echter kriebelen en ik begon me nog meer te verdiepen in mijn eerste liefde op audiogebied, namelijk analoge audio en dan met name het weergeven van muziek op vinyl. Al snel merkte ik dat de belangrijkste component in de analoge keten de phono-voorversterker is. Na veel te hebben geluisterd naar commerciële exemplaren in allerlei prijsklassen besloot ik om zelf iets beters te bouwen, in eerst instantie als hobby, om mijn eigen luisterplezier te vergroten."

Zo begon een lange periode van experimenteren en kennis vergaren. "Ik had het geluk om al in een vroeg stadium in contact te komen met Richard J. Murdey, een zeer begaafd ontwerper van koptelefoonversterkers, phono-voorversterkers en voedingen. Met de ontwerpen en fraaie printplaten van RJM als uitgangspunt, werd een lange serie proeven uitgevoerd met deze componenten, om optimale muzikale resultaten te behalen in de de verschillende modellen die ik inmiddels gerëaliseerd heb."

Nieuwe modellen

Parallel aan de ontwikkeling van de nieuwe phono-voorversterker ging Marshall ook aan de slag met eenpassieve voorversterker. "De resultaten waren zo positief, dat het bijna vanzelfsprekend was om een phono- en passieve voorversterker in één kast te combineren - iets dat voor zover ik weet nooit eerder gedaan is." Daarom heeft hij precies een jaar geleden besloten om Audio Wise opnieuw op te richten en onder dat merk een drietal phono-voorversterkers, twee passieve voorversterkers, een drietal combi phono-passieve voorversterkers, interlinks en netsnoeren te lanceren, waar we bij dezen de eerste foto's van hebben. Wordt vervolgd!

Kijk voor meer informatie op de website, www.audiowise.nl.

EDITORS' CHOICE