NIEUWSAudiolab

Audiolab kondigt nieuwe streamer aan en heeft een nieuwe importeur

De International Audio Group (IAG), moederbedrijf van het Britse audiobedrijf Audiolab, heeft laten weten dat Mika Distribution BV het importeurschap van Audiolab in de Benelux per 1 januari 2019 heeft overgenomen van Quad-raad BV, hoewel Quad-raad BV het aanspreekpunt blijft voor de huidige winkeliers. IAG heeft ook laten weten dat Audiolab binnenkort de 6000N Play zal lanceren, een streamer die onder andere voorzien zal zijn van DTS Play-Fi technologie. 

Audiolab 6000N Play: draadloze en bekabelde streamer met DTS Play-Fi technologie

Het Engelse Audiolab heeft de 6000N Play aangekondigd. een streamer die muziek kan afspelen die via wifi of bekabeld LAN binnenkomt. De nieuwe 6000N Play ondersteunt de relatief nieuwe DTS Play-Fi technologie, waarmee muziek over een gewone wifi-verbinding kan worden verspreid en gedeeld met andere apparaten die ook beschikken over DTS Play-Fi technologie. DTS Play-Fi, dat door steeds meer merken en streamingdiensten wordt ondersteund, zorgt voor perfect gesynchroniseerde weergave in een multi-room omgeving zonder haperingen of verlies aan geluidskwaliteit.

De 6000N Play kan muzieksignaal tot een resolutie van 24-bit/192 kHz afspelen. Een ESS Sabre32 ES9018K2M Reference DAC neemt de conversie voor zijn rekening. Dit is dezeflde chip als in de 6000A van Audiolab. De voeding van de 6000N Play is overgenomen van de 6000CDT en zou dus van goede kwaliteit moeten zijn.

De gebruiker heeft de beschikking over een analoge cinch-uitgang, maar de 6000N Play heeft ook een optische en coaxiale uitgang. De 6000N Play heeft geen ingangen en kan dus niet als DA-converter gebruikt worden. Muzieksignaal kan uitsluitend via wifi of bekabeld LAN worden aangeleverd.

Naar verwachting kan de 6000N Play vanaf april 2019 worden geleverd. De Nederlandse prijs moet nog bekend worden gemaakt, maar - ter indicatie - in Groot-Brittannië zal de 6000N Play 449 Britse ponden kosten. De koper kan kiezen uit een zilverkleurige of zwarte uitvoering.

Audiolab 6000N Play: technische gegevens

Nieuwe importeur voor Audiolab in de Benelux

Voorts heeft IAG laten weten dat Mika Distribution per 1 januari 2019 het importeurschap van Audiolab in de Benelux heeft overgenomen van Quad-raad. De rol van Quad-raad is daarmee overigens niet uitgespeeld. De door Quad-raad beleverde winkeliers blijven de winkeliers van Quad-raad en voor die groep klanten zal Quad-raad het aanspreekpunt blijven. Mika zal zich richten op online en offline retailers en in samenwerking met de fabrikant werken aan het vergroten van de naamsbekendheid van Audiolab binnen de Benelux. Volgens het persbericht van IAG zullen beide ondernemingen gaan samenwerken om het dealernetwerk uit te breiden.

MERK

EDITORS' CHOICE