NIEUWSClearaudio

Clearaudio Concept Active: draaitafel met phono- en hoofdtelefoonversterker

De Duitse draaitafelfabrikant Clearaudio heeft de Concept Active uitgebracht, een draaitafel die voorzien is van een ingebouwde phono-versterker en hoofdtelefoonversterker. De phono-versterker kan desgewenst ook overbrugd worden ter aansluiting van een externe phono-versterker. De Concept Active wordt inclusief arm en element afgeleverd en is direct klaar voor gebruik. 

Clearaudio Concept Active: speelklare draaitafel

Het in de Duitse plaats Erlangen gevestigde audiobedrijf Clearaudio heeft een speelklare draaitafel genaamd Concept Active uitgebracht. De draaitafel wordt afgeleverd met een innovatieve toonarm voorzien van wrijvingsloze magnetische lagers of de beproefde cardanische aluminium Satisfy Kardan-toonarm.

De Concept Active is in de fabriek volledig ingesteld en klaar om te spelen. Naalddruk en anti-skating zijn ook al ingesteld. De geïntegreerde hoofdtelefoonversterker is geschikt voor alle hoogwaardige, dynamische hoofdtelefoons. Het complete pakket wordt afgerond met een mm-element van Clearaudio. Tegen een meerprijs kan een mc-element worden gemonteerd.

Het met een gelijkstroommotor aangedreven draaiplateau, dat 33 1/3, 45 of 78 rondjes per minuut kan maken, is gemaakt van drie centimeter dik POM (polyoxymethyleen), een harde soort kunststof. Het toerental is nauwkeurig binnen een marge van 0,05%. De ruisvloer van de hoofdtelefoonversterker ligt op -74 dB voor mm-elementen en op -64 dB voor mc-elementen.

Een koper kan kiezen uit een viertal uitvoeringen met in alle gevallen een zwarte bovenplaat. De basisuitvoeringen zijn een zilverkleurige of zwarte plint. Tegen een meerprijs is een donkerhouten of lichthouten plint leverbaar.

Clearaudio Concept Active: kenmerken en technische gegevens

  • Volumeregeling is traploos en gebruiksvriendelijk op het chassis te regelen met een op de achterzijde instelbaar maximum
  • Geïntegreerde, single-ended klasse A hoofdtelefoonversterker, geschikt voor hoofdtelefoons met een impedantie tussen 20 en 250 Ohm, 6,35 millimeter aansluiting aan de zijkant
  • Geïntegreerde single-ended klasse A-phonovoorversterker met discrete JFET’s met mm/mc-modus, phono-versterker is overbrugbaar/uitschakelbaar
  • Drie verschillende gain-opties: 40 dB (laag), 54 dB (midden), 60 dB (hoog)
  • Ingangsimpedantie: 47 kOhm (mm-modus) / 110 Ohm (mc-modus)
  • Toonarm is verwisselbaar
  • 12 Volt-voedingsaansluiting, zodat eventueel Clearaudio’s externe batterijvoeding Smart Power ook kan worden gebruikt als voeding

 

Clearaudio Concept Active: prijs en leveringsinformatie

De basisuitvoering van de Clearaudio Concept Active kost 2.020 euro. In dat geval krijgt de koper een zilverkleurige of zwarte uitvoering geleverd met een mm-element. Een houten uitvoering en een mc-element zijn leverbaar tegen een meerprijs.


EDITORS' CHOICE