NIEUWST+A

T+A B 8: nieuwe monitorluidspreker gebouwd van aluminium

Sinan Kökbugur | 16 januari 2019 | Fotografie Fabrikant | T+A

Het Duitse audiobedrijf T+A heeft de B 8 aangekondigd. De B 8 is een tweeweg monitorluidspreker met een van aluminium gemaakte kast. De kast is volgens T+A niet alleen mooi om te zien maar ook absoluut stijf en vrij van resonantie. Naar verwachting is de B 8 leverbaar vanaf volgende maand.

T+A B 8: tweeweg basreflex luidspreker

Het in Duitsland gevestigde T+A (Theorie und Anwendung) heeft de tweeweg basreflex B 8 uitgebracht. De B 8 is volledig opgetrokken uit aluminium en is met de hand geborsteld en geanodiseerd. Volgens T+A is de B 8 de ideale partner voor de AMP 8 maar we mogen veronderstellen dat de B 8 ook andere versterkers accepteert. De behuizing heeft niet alleen een onderscheidend ontwerp, maar levert ook een enorme stabiliteit en vormvastheid dankzij de doordachte constructie. Door de wanden van de behuizing te dempen met speciale absorberende materialen, worden ongewenste reflecties en resonanties voorkomen.

De kast is gebaseerd op de technologie van de Criterion-luidsprekers. De 20 millimeter tweeter en de 150 millimeter woofer zijn naar eigen zeggen voorzien van een exact berekende crossover die ligt op 2 kHz.

Volgens T+A is de Series 8-productlijn het beste bewijs dat zelfs kleine en compacte componenten aan de hoogste audiofiele vereisten kunnen voldoen. Hoewel de B 8 slechts 19 centimeter breed, 30 centimeter hoog en 27 centimeter diep is, produceert de B 8 de geluidservaring van een veel grotere luidspreker. Het geluid is transparant, absoluut ongekleurd, open en uitgerust met een enorme lage bas, aldus T+A.

Het frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 30 kHz. De gevoeligheid is 86 dB (1 Watt / 1 meter). De impedantie is vier Ohm en de maximale belastbaarheid is 150 Watt. De B 8 weegt acht kilogram per stuk.

T+A B 8: prijs en leveringsinformatie

De B 8 is uitsluitend leverbaar in zwarte uitvoering. Vanaf februari 2019 zouden ze leverbaar moeten zijn. Een paartje wisselt straks voor 1.980 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE