NIEUWS

Astell&Kern-dochter Activo presenteert CT10 hi-res portable muziekspeler

Rob Nijman | 09 januari 2019 | Fotografie Fabrikant

Activo, een dochtermerk van Astell&Kern, heeft een nieuwe mobiele muziekspeler gepresenteerd. De Activo CT10 is volgens de fabrikant ontworpen om een high-res portable music player te zijn die 'meer dynamiek, detail en natuurgetrouwe weergave uit je favoriete muziekbestanden te halen dan de concurrenten op de markt'.

Activo CT10

De Activo CT10 laat muziekliefhebbers op een eenvoudige manier genieten van muziek met een hoge resolutie. De elegante muziekspeler is ontwikkeld om elk digitaal audioformaat te kunnen verwerken en daarbij alle beschikbare details te kunnen leveren. Het apparaat is voorzien van een verscheidenheid aan functies, waaronder geavanceerde hardware technologieën, Wi-Fi voor muziekstreaming en over-the-air firmware updates, high-res Bluetooth-streaming met aptX HD, een krachtige processor én een snelle en intuïtieve gebruikersinterface, alles in een compact en strak ontwerp.

Stel je voor dat je je muziek ervaart alsof de artiest recht voor je optreedt: de Activo CT10 stelt je in staat om je dichter bij de artiest te voelen door de bepalende emotie en rijke details te ervaren die gecomprimeerd worden en verloren gaan bij andere apparaten. Door het leveren van de meest volledige details en dynamiek, heeft hi-res muziek invloed op de manier waarop je ieder nummer ervaart. Breng je muziek weer tot leven! Zet je favoriete track op, sluit je ogen en laat de voorstelling beginnen.

Powered by Teraton

De CT10 maakt gebruik van Teraton, een innovatieve module van Astell&Kern die een klokgenerator, serieus vermogen en versterking én een high-end DAC bevat, waardoor de speler 'klein en compact van formaat kan zijn, maar groots van prestaties'. De CT10 is het allereerste audioproduct dat is uitgerust met Teraton.

De Activo CT10 heeft een modernere styling, met een fris ontwerp dat ervoor zorgt dat het apparaat goed in je hand past met gladde contouren om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Met knoppen aan de zijkant kun je de speler gemakkelijk bedienen zonder hem uit je zak te halen en de fijne details van de knoppen voegen een decoratief element toe aan het ontwerp.

Dagelijks gebruik

De gebruikersinterface van de CT10 lijkt sterk op die van een smartphone, waardoor hij snel en eenvoudig te bedienen is. Het afspeelmenu bevindt zich in het midden van het scherm, zodat je gemakkelijk naar andere menu's kunt gaan met een swipe vanuit elke richting op het scherm.

Veelgebruikte functies bevinden zich in aanpasbare snelmenu's, zodat je ze eenvoudig kunt in- en uitschakelen. De intuïtieve en vloeiende interface neemt afleiding weg en stelt je in staat om je te concentreren op datgene waar de CT voor bedoeld is: het genieten van je favoriete muziek.

Connectiviteit

De Activo CT10 biedt een uitstekende draadloze signaalgevoeligheid voor Bluetooth, waardoor het eenvoudig is om je favoriete Bluetooth oordopjes, hoofdtelefoons of luidsprekers te koppelen. Wi-Fi zorgt voor handige over-the-air updates en het streamen of downloaden van muziek.

Benader eenvoudig al je aangesloten muziekbibliotheken, inclusief slimme apparaten, computers, je NAS of andere Wi-Fi-producten en DLNA-compatibele muzieksystemen op het lokale netwerk. Ook TIDAL is rechtstreeks toegankelijk om nieuwe artiesten en muziek in hoge resolutie te ontdekken. Muziek opslaan? Geen enkel probleem, je kunt de uitbreidbare opslagruimte benutten voor duizenden nummers voor onderweg. De CT10 heeft een microSD-kaartsleuf die compatibel is met 400 GB kaarten.

De Activo CT10 is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro.

Activo CT10: specificaties

  • Afmetingen: 9.32cm x 6.52cm x 1.55cm (H x B x D)
  • Gewicht: 112 gram
  • Kleur: Cool White
  • Materiaal: polycarbonaat
  • LCD: 3.4 inch, 480 x 854
  • Bluetooth: V4.1, A2DP, AVRCP, aptX HD
  • Wi-Fi: 802.11 b/g/n (2.4GHz)
  • Batterij: 2.500mAh, 3,7V Li-polymer
  • Speelduur: circa 10 uur
  • CPU: Quad-Core
  • NAND: 16GB, microSD slot (max 400GB)
  • Interface: USB 2.0 Micro-B
  • DAC: Cirrus Logic CS4398 
  • Decoding: tot 24-bit/192kHz 
  • Audioformaten: WAV, FLAC, WMA, MP3, OGG, APE, AAC, ALAC, AIFF, DFF, DSF, MQA. Sample rates 8/16/24-bit/192kHz, DSD 64/128/256 

Kijk voor al het nieuws van CES 2019 op hifi.nl/ces


EDITORS' CHOICE